Home Actualitate Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea, față în față cu tinerii din municipiului Tulcea și problemele acestora

Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea, față în față cu tinerii din municipiului Tulcea și problemele acestora

by Antonia Mocanu
0 comment

Reprezentanții tinerilor tulceni au fost invitați la sediul primăriei pentru a discuta pe marginea unor probleme cu care se confruntă elevii liceelor din municipiu și pentru a face cunoscute așteptările pe care aceștia le au de la administrația locală. Întâlnirea de ieri a vizat trei subiecte concrete:

Transportul public – probleme legate de: cardurile pt elevi, condițiile de călătorie, frecventa autobuzelor, funcționarea aplicației, adaptarea programului la orarul elevilor, comportamentul angajaților STP.

Târgul Universităților – oportunitatea organizării unui târg educațional, în cadrul căruia tinerii tulceni să poată afla informații cu privire la oferta academică direct de la  profesori și studenți.

Tulcea Fest – consultarea tinerilor și organizarea zilelor dedicate municipiului în colaborare cu aceștia.

Tinerii au fost reprezentați de membri ai următoarelor structuri:

Consiliul Judeţean al Elevilor Tulcea – structură reprezentativă a elevilor de la nivelul județului, care susține și apără interesele elevilor tulceni.

Fundatia Judeteana pentru Tineret Tulcea,

reprezentanți ai unor asociații de tineret și ai Inspectoratului Școlar Județean Tulcea.

Din partea Primăriei Tulcea, au luat parte la întâlnire domnul Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea, domnul Aurelian Udrea, director Transport Public Tulcea și angajați cu atribuții în domeniul sport-cultură.

În cadrul întâlnirii s-au căutat modalitățile prin care propunerile elevilor pot fi puse în practică, urmând a se păstra un canal permanent de comunicare între administrație și tineri.

Pentru ca municipalitatea să aibă o imagine cât mai apropiată a opiniei tinerilor atât despre oraş cât și despre administrație, vor fi  programate întâlniri viitoare, în cadrul cărora vor fi abordate și alte tematici: spații verzi, urbanism, activități culturale, turism.

related posts

Leave a Comment