Home Actualitate 888 milioane de lei, bugetul municipiului Constanța pentru 2020

888 milioane de lei, bugetul municipiului Constanța pentru 2020

by Antonia Mocanu
0 comment

888 de milioane de lei. Acesta este bugetul municipiului Constanța pentru anul 2020. Chiar dacă toate cele opt proiecte de pe ordinea de zi au trecut mai departe, multe dintre ele nu au avut și votul consilierilor liberali care au votat împotrivă.

Cele mai mari controverse s-au iscat în ceea ce privește bugetul municipiului, consilierii locali liberali susținând faptul că banii au fost distribuiți în mod inegal, prioritățile orașului nefiind respectate.

Consilierii liberali au propus la începutul lunii februarie trei proiecte de hotărâre, dar care nu s-au aflat pe ordinea de zi. Motivația edilului Constanței s-a referit la faptul că termenul limită de depunere era 1 februarie, iar cele trei proiecte ale liberalilor au fost depuse după acest termen.

Bugetul local pentru anul 2020 este  cu aproximativ 100 de milioane de lei mai mare în comparație cu anul trecut.

În privința împărțirii banilor bugetului local, domeniul Sănătate are alocat doar 1,66% din buget, în timp ce majoritatea banilor merg către asistenţa socială. De asemenea 11% din bugetul local se duce către educație și investirea în școli. Printre obiectivele de investiții pentru anul 2020 sunt cele în drumuri, implementarea sistemului de supraveghere video și creșterea siguranței în municipiu, îmbunătățirea mobilității, repararea și reabilitarea imobilelor ce necesită stoparea proceselor de degradare, dar și elaborarea strategiei energetice a municipiului Constanța.

Două noutăți ale momentului anunțate în sedința de consiliu local sunt Programul Infant prin care 100 de cupluri vor beneficia de vouchere în valoare de 10 mii de lei pentru fertilizări in vitro, cât și semnarea în scurt timp a unui contract prin care 160 de persoane singure vor beneficia de asistență la domiciliu.

related posts

Leave a Comment