Home Actualitate 4.360 doze vaccin Moderna pentru Constanța

4.360 doze vaccin Moderna pentru Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Constanța primește 4.360 doze de vaccin Moderna. Dozele de vaccin produse de Moderna sunt distribuite în întreaga țară, după ce a doua tranșă primită de România a sosit pe teritoriul țării noastre. Vorbim despre 26.210 doze de vaccin Moderna ajunse miercuri. Acesta va fi folosit pentru vaccinarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare. Vaccinurile au fost transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de 2-8 grade celsius.

Astfel, din Centrul Național de Distribuție București, dozele au fost  distribuite astfel: Centrul Regional de Distribuție Brașov: 4.810 doze; Centrul Regional de Distribuție Cluj: 5.290 doze; Centrul Regional de Distribuție Constanța: 4.360 doze; Centrul Regional de Distribuție Craiova: 4.220 doze; Centrul Regional de Distribuție Iași: 5.210 doze; Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 2.320 doze. De asemenea, Centrului Național de Distribuție București îi vor rămâne alocate 9.790 doze. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și din tranșa anterioară primită în data de 13 ianuarie, respectiv 14.000 doze de vaccin Moderna.

Menționăm faptul că recomandarea pentru vaccinul Moderna este de adiministrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani. De asemenea, cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea lor fiind aproximativ aceeași. Vaccinul  Pfizer Biontech având  o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna, o eficacitate de 94,1%.

Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager. Acest tip de vaccin învață corpul să genereze anticorpi necesari în lupta cu virusul. Anticorpii sunt pregătiți să lupte cu virusul real atunci când  persoana vaccinată este expusă la infecția cu SARS-CoV2.

Amintim faptul că România a primit ce-a de-a șaptea tranșă de vaccin Pfizer Biontech la începutul acestei luni din care Constanța a primit 22.230 de doze, iar potrivit calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin Pfizer ar urma să fie adusă în România în data de 8 februarie 2021.

De asemenea, veștile bune continuă în ceea ce privește vaccinarea anti-covid-19, în sensul în care vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de AstraZeneca este cel de-al treilea vaccin autorizat de către Comisia Europeană.

related posts

Leave a Comment