Home Actualitate 28 noi cazuri de COVID-19, la Constanța

28 noi cazuri de COVID-19, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.350   de noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, ajungând la un total de 60.623   de cazuri. De asemenea 713 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 28 de noi cazuri, ajungându-se la un total de 1.141 de persoane infectate. De asemenea, 16 persoane au fost reconfirmate pozitiv la Constanța. 

Menționăm faptul că în data de  6 august, a fost înregistrat cel de-al 32-lea deces, pe teritoriul județului Constanța. A fost vorba despre  un bărbat în vârstă de 62 de ani, care prezenta comorbidități printre care fibrilație atrială, cardiopatie ischemică cronică, insuficiență cardiacă cronică clasa a III-a). Bărbatul a decedat la Spitalul de Boli Infecțioase.

În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, reiterăm importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști. Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.141 persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 32 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 800 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 236 de persoane internate, dintre care 224 din județul Constanța și 12 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 764 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 82 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate. De la începutul pandemiei, 50 de cadre medicale din județul Constanța au fost confirmate pozitiv cu COVID-19.

La nivelul județului Constanța au fost incluse 522 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 92 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (88 – 79 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 53 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 9 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 3 internați COVID-19).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 366 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

related posts

Leave a Comment