Home Editorii noștri îți recomandă Weekend presărat cu evenimente, pe litoral

Weekend presărat cu evenimente, pe litoral

by Romanov Alex
0 comment

Se anunță un weekend presărat cu evenimente, la malul mării.
Întâi de toate, trebuie să știți că Ediția 2020 a „Sunset Sea-mphony” continuă să ofere publicului  cel mai bogat repertoriu de până acum – 75 de piese românești și străine cunoscute și apreciate de publicul larg, din genuri muzicale diferite, interpretate live de orchestra simfonică Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În acest an, concertele se desfășoară în două locații: primul în Parcul Arheologic din vecinătatea sediului principal al Primăriei Constanța (19:00 – 20:00), cel de-al doilea în spațiul deja consacrat, la grupul statuar „Pescarii” de pe faleza Cazinoului (21:00 – 22:00). 

Cea de-a doua ediție a stagiunii estivale ” Seri de teatru la Pontul Euxin” a debutat încă de vineri seară cu spectacolul „Fata din curcubeu”.

Sâmbătă, 08 august, de la ora 21:00, constănțenii și turiștii sunt așteptați la un show de excepție susținut de Marius Mihalache și de echipa sa de muzicieni de elită. De asemenea, duminică, 09 august, de la ora 21:00, Edi Vacariu, Mane Voicu, Gabriel Gherghe și Cîrje Mădălin promit un maraton de glume și voie bună.

Accesul publicului la spectacole este gratuit. Reprezentațiile vor avea loc în perioada 7 august – 6 septembrie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Totodată, Centrul Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada” vă invită să luați parte la un regal al cântecului, dansului și portului popular românesc. Vor susține momente solistice artiștii Petrică Mîțu – Stoian, Nicoleta Rădinciuc, Andrei Girel și Elena Plătică în acompaniamentul orchestrei Ansamblului Folcloric Profesionist “Izvoare Dobrogene”, condusă de maestrul Cristian Obrejan. Spectacolul poate fi urmărit în direct pe rețeaua oficială de socializare a Ansamblului. „Spectacol de folclor” se desfășoară sâmbătă, în Parcul Arheologic, de la ora 20:30, iar intrarea este liberă.

Și nu în ultimul rând, pe platoul din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” revin evenimentele culturale în aer liber.

Sâmbătă, de la ora 20:00, are loc concertul de arii și cântece celebre, „Musica sempre libera”, în compania soliștilor Mădălin Băldău, Laura Eftimie, Marius Eftimie, Doru Iftene, Mihaela Ionescu, Lucia Mihalache, Ana Maria Mladinovici, Bogdan Ocheșel, Elena Rotari, Laurențiu Severin, Stela Sîrbu. Acestora li se vor alătura pianista Andrada Ștefan și Corul Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” condus de  Adrian Stanache.

Concertul de bijuterii muzicale, „Marea și Muzica”, revine pe terasa instituției de cultură duminică, de la ora 20:00, cu lucrări din creația compozitorilor Bach, Haydn, Schumann, Zaharov, Pollack, Mancini, Dvorak, Corelli.

De altfel, este bine de știut că în perimetrul asigurat de organizatori în parcul din fața Teatrului Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” este permisă participarea spectatorilor în limita scaunelor puse la dispoziție, capacitatea spațiului rezervat spectatorilor fiind de 84 locuri pe scaune.

Toate spectacolele care vor avea loc în aer liber se vor desfășura cu respectarea strictă a tuturor normelor de protecție împotriva contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment