Home Societate Utilizarea tehnologiilor digitale – direcţie prioritară a programelor de formare ale C. C. D. Constanţa

Utilizarea tehnologiilor digitale – direcţie prioritară a programelor de formare ale C. C. D. Constanţa

by Romanov Alex
0 comment

Casa Corpului Didactic Constanţa a organizat, în perioada iunie-iulie, o serie de programe de formare continuă pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, prin care se doreşte adaptarea procesului educaţional la utilizarea instrumentelor digitale, conform Ordinului Ministrului Educaţiei şi Cercetării privind instituirea unor măsuri de sprijin pentru personalul didactic din învăţământul preuniversitar, susţinute prin activităţi de formare continuă organizate şi desfăşurate prin casele corpului didactic, în scopul asigurării calităţii procesului de predare-învăţare-evaluare, inclusiv în sistemul blended learning şi online, în contextul pandemiei COVID-19.

Astfel, Casa Corpului Didactic Constanţa a finalizat, în această perioadă, programe de formare, ateliere de lucru, workshop-uri online, secvenţe de consiliere metodologică, la care au participat peste 600 de cadre didactice şi care au avut aproximativ 3.000 de vizualizări în online.

Casa Corpului Didactic Constanţa are în pregătire şi alte programe pentru anul şcolar 2020-2021, vizând cadrele didactice din învăţământul preuniversitar constănţean, începând cu data de 10 august, când demarează programul de formare continuă acreditat „Prevenţie şi abandon şcolar”.

Toate activităţile de formare ale C.C.D. Constanţa sunt adaptate atât priorităţilor M.E.C. referitoare la organizarea programelor de formare continuă, în scopul asigurării procesului de predare-învăţare-evaluare, inclusiv în sistem online, cât şi strategiei „O Europă pregătită pentru era digitală”, promovată de Comisia Europeană.

sursa foto: cdcconstanta.ro

related posts

Leave a Comment