Home Editorii noștri îți recomandă Turismul deltaic, la mare căutare

Turismul deltaic, la mare căutare

by Crina Matei
0 comment

Într-o perioadă în care litoralul românesc pare sufocat de restricţii iar turiştii evită tot mai mult staţiunile de la malul mării, Delta Dunării tinde să devină atracţia acestui sezon. Aici proprietarii au investit mult în ultima perioadă. Au apărut spaţii de cazare unice în ţară iar cei care vor să își petreacă vacanța într-un loc deosebit pot alege acum bungalourile: o adevărată inovație în turismul deltaic.Iar daca vreti sa combinati turismul cu istoria atunci vizita la cetatea Enisala este obligatorie.

Bungalow-uri ca pe plajele exotice, bunătăți deltaice și momente de relaxare la pescuit. Aşa îşi aşteaptă turiştii satul Lunca din judeţul Tulcea. Vorbim de o investiţie sută la sută românească şi care se ridică la 135 de mii de euro. 

Radu Manolache, administrator : “Este un proiect nou pecare l-am realizat pe fonduri europene pentru diversificarea activităților. Am încercat să dezvolt o structură de cazare bazându-mă pe cererea și pe lungile discuții pe care le-am avut cu oamenii care veneau la pescuit. Ei m-au încurajat să fac și o terasă aici lângă cuspecific pescăresc. Este un proiect care s-a născut destul de greu, este o o portunitate extraordinară pe care planul național de dezvoltare și piscicultura a reușit să îl urnească.  Am reușit să facem 10 unități de cazare și acum suntem în curs de clasificare. Mai este mult de lucru, trebuie să mai facem și spațiu verde și parcări.”

Caracteristica generală care defineşte bungaloul este că aproape toate camerele sunt construite la nivelul terenului. Şi tocmai asta apreciază cei mai mulţi dintre turiştii care ajung în Delta Dunării.

Cătălin Țibuleac, președintele Asociației Delta Dunării : “Dincolo de aceste aspecte, într-un bungalou ai toată intimitea de care ai nevoie, intimitate care la un hotel normal nu se găsește. Tocmai din acest motiv aceste spatii de cazare sunt preferate în cea mai mare parte de cupluri romantice care vor să scape de rutină, dar și de familii cu copii. Îndrumul nostru am întâlnit și o familie cu copii. Spun că este cel mai frumos loc pentru o vacanță reușită.”

Iar dacă sunteţi şi amatori de istorie, întruna din zilele petrecute în Deltă trebuie să fie dedicate vizitei la cetatea Enisala. Zidurile de incintă, turnurile și bastioanele cetății, parţial conservate și restaurate, se păstrează în cea mai mare parte pe o înălțime de 5 – 10 m.

Locaţii precum cele apărute în zona Deltei sunt gândite şi concepute îndeosebi pentru turiștii iubitori de natură și pentru pasionații de pescuit. Nu au confort de 4 stele însă oferă vizitatorilor săi senzații de neuitat. Iar papilele gustative ale turiştilor se bucură din plin de peștele prins în lacul Razelm și pregătit în bucătărie chiar sub privirile lor.

related posts

Leave a Comment