Home Uncategorized Constanța, cinci noi decese de COVID

Constanța, cinci noi decese de COVID

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 1.591 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 6.537 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 137.491 de cazuri. De asemenea 249 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 45 de decese, 42 dintre ele  prezentând comorbidități. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 29 noi cazuri, ajungându-se la un total de 3.215 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 12 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv. 

Menționăm faptul că în data de 5 septembrie au fost înregistrate cinci noi decese pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 66 este un bărbat de 79 de ani, ce avea drept comorbidități hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă, cardiopatie ischemică cronică dureroasă, neoplasm pulmonar, insuficiență renală cronică. Bărbatul a decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

De asemenea, decesul numărul 67, tot un bărbat de 76 de ani cu bronhopneumopatie obstructivă cronică și obezitate, drept comorbidități, decedat la Spitalul Municipal Medgidia. Decesul numărul 68 este o femeie de 75 de ani, cu obezitate și hipertensiune arterială, drept comorbidități, decedată la Spitalul de Boli Infecțioase.

Decesul numărul 69 este o femeie de 71 de ani, ca avea comorbidități următoarele: insuficiență cardiacă cronică, cardiopatie ischemică cronică dureroasă, hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate grad III.

Femeia a decedat la Spitalul Municipal Medgidia. Și, decesul numărul 70, o femeie de 81 de ani, cu diabet tip II, hipertensiune arterială, drept comorbidități, decedată la Spitalul de Boli Infecțioase.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 3.215 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 70 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 446 de persoane internate, dintre care 412 din județul Constanța și 34 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.  

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.022 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 316 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate. În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 226 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (70), asistenți medicali (87) și personal auxiliar (69).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 182 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.

related posts

Leave a Comment