Home Actualitate VIDEO Ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin, întâmpinat la Constanța cu SCANDAL: „Plecați din Crimeea, CRIMINALILOR!”

VIDEO Ambasadorul Rusiei, Valeri Kuzmin, întâmpinat la Constanța cu SCANDAL: „Plecați din Crimeea, CRIMINALILOR!”

by tomisnews
0 comment

Universitatea „Andrei Șaguna” din Constanţa a primit vineri, după ora 14:00, vizita Excelenței Sale Valeri Kuzmin, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în România. Cu acest prilej, Kuzmin a susținut, în Sala Senatului, o alocuțiune pe tema „Relațiile dintre U.E., România și Rusia: istorie și perspective”. Evenimentul de la Constanța a fost organizat la solicitarea Ambasadei Federației Ruse în România.

Prestația ambasadorului Federației Ruse a fost lamentabilă încă din start. Străduindu-se în limba engleză să inițieze un monolog despre cum doar Federația Rusă are dreptate în orice chestiune politică, geopolitică și, mai ales, istorie, Kuzmin a fost întâmpinat cu scandal în momentul în care a început să citeze din președintele Rusiei, Vladimir Putin. În timp ce îl ridica în slăvi pe Putin, din audiență s-a auzit o voce vehementă: „Lăsați-ne cu textele astea, domnule ambasador, de ce nu vorbiți despre Crimeea? Plecați din Crimeea, criminalilor! Rușine!

A fost vocea președintelui Uniunii Minorităților Turco-Tătare Musulmane, Tair Ali, care, după această scurtă intervenție, a părăsit sala fără să mai aștepte răspunsul lui Kuzmin.

Ambasadorul Federației Ruse în România a discutat despre subiect, pe partitura oficială a politicii Moscovei: în Crimeea au fost fasciști și neo-naziști, care au comis crime, iar anexarea din 2014 de către Rusia a fost una legală. Totodată, Kuzmin nici măcar nu a menționat faptul că, la rândul ei, Moscova a folosit forța armată în Crimeea în timpul operațiunii de ocupare a provinciei, armată care nu a respectat legile internaționale ale războiului:

Federația Rusă are un străvechi obicei de a încurca borcanele diplomației cu politica și istoria – în propria interpretare. Acest cocktail periculos poziționează partenerii de dialog pe poziții de adversitate și acestei abordări i se adaugă, de multe ori, obrăznicia care nu a lipsit nici la evenimentul de la Constanța. Valeri Kuzmin a dus această obrăznicie pe înalte culmi, susținând faptul că tătarii crimeeni sunt chiar mai fericiți după reunificare:

Vizibil iritat de scăparea protestatară din timpul conferinței în care ar fi trebuit să se audă doar mesajele lui, ambasadorul Kuzmin a sucit discuția despre violența armată spre… Statele Unite, oferind ca exemplu războaiele din Peninsula Balcanică din anii 1990. Kuzmin a folosit această strategie de comunicare pentru a distrage atenția de la violența pe care Federația Rusă nu ezită niciodată să o folosească atunci când situația o impune. Kuzmin a ironizat sintagmele românești, precum cel mai sigur vecin al României este Marea Neagră. De asemenea, ambasadorul Federației Ruse a utilizat un citat latin războinic, sugerând faptul că aceștia sunt strămoșii voștri, o formă obraznică de a spune că românii sunt violenți și războinici.

Ambasadorul Federației Ruse și-a continuat prestațiile obraznice, combinând din nou diplomația cu istoria în interpretarea geopolitică de la Moscova, sugerând faptul că România trebuie să își ceară scuze pentru crimele comise de Ion Antonescu, refuzând, evident, să discute despre regimul politic criminal al Rusiei – în forma sa politică cunoscută drept comunism, în perioada 1939 – 1989, regim criminal aplicat cu brutalitate în România și nu numai. În același registru, Valeri Kuzmin a vorbit despre Estonia – țară călcată brutal de bocancul bolșevic timp de mai multe decenii și aproape rasă de pe hartă – sugerând despre acest stat baltic și pașnic faptul că a fost cumpărat de Petru cel Mare cu monede din aur și, astfel, Estonia nu poate să emită pretenții referitoare la stabilirea concretă a graniței, așa cum a solicitat recent Parlamentul eston.

În timp ce Kuzmin își desfășura în voie mesajele prestabilite de la Moscova, Tair Ali a părăsit sala pentru a coordona o acțiune de protest în fața Universității „Andrei Șaguna”.

Președintele UMTTM ne-a precizat faptul că rușii trebuie să plece din Crimeea și să „îi elibereze pe liderii noștri spirituali, despre care nu se știe la ora actuală ce s-a întâmplat cu ei”:

related posts

Leave a Comment