Home Actualitate O pădure cât o țară!

O pădure cât o țară!

by Florentina Lup
0 comment

Săptămâna trecută, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a lansat cea mai mare campanie de împădurire: ROMÂNII PLANTEAZĂ O PĂDURE CÂT O ȚARĂ!  

,,Peste 1100 de pepiniere ale Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA și sute de pepiniere ale ocoalelor silvice private sunt pregătite cu peste 50 de milioane de puieți pentru întregul program de anul acesta. Circa 33 de milioane dintre aceștia vor porni în următoarele zile spre cele 13.000 de șantiere active în campania de primăvară. Apoi, aceleași pepiniere vor livra alte aproape 20 de milioane de puieți în campania de toamnă. Statistic vorbind, dacă ar fi să facem o medie zilnică de puieți plantați în primăvară, aceasta ar fi de jumătate de million de puieți pe zi.”, a declarat Costel Alexe. ministrul mediului.

Cele 13.000 de șantiere de împădurire deschise în campania de primăvară, sunt dispuse în toate județele țării. Numărul cel mai mare de puieți va ajunge în județele: Maramureș, Cluj, Suceava, Brașov, Sibiu, Harghita, Bistrița, Argeș și Vâlcea.

În cadrul celei mai mari campanii de împădurire din ultimul deceniu, vor fi plantate peste 2500 de păduri de la ZERO și completate alte 7000 de păduri tinere. Cele mai multe păduri plantate de la ZERO vor fi în județele: Suceava (360), Maramureș (140) și Sibiu (90). Totodată, campania cuprinde și începerea lucrărilor la centura verde a municipiului Oradea (65 ha), dar și la perdeaua de protecție a autostrăzii A2 din județul Constanța (24 ha).

În același timp, vor fi împădurite și terenurile degradate, de la nivelul unităților administrativ teritoriale, identificate cu sprijinul ACOR, în baza unui protocol de colaborare semnat cu MMAP.

,,În cele mai multe șantiere vor planta oameni de specialitate: personalul silvic din ocoalele de stat și private alături de operatori specializați. În total vorbim de mii de oameni implicați. Vrem să-i avem pe români alături de noi! Pe cât mai mulți! Pentru ei am numit campania: Românii PLANTEAZĂ: O PĂDURE CÂT O ȚARĂ! Vrem ca ziua de 21 martie să fie ziua ROMÂNILOR CARE PLANTEAZĂ. În fiecare județ din țara asta vom avea până la 3 șantiere deschise celor care vor să dea o mână de ajutor într-o campanie cum nu a avut România vreodată. Le organizăm de așa manieră încât să plantăm alături de români în weekend-uri.”, a mai declarat Costel Alexe, ministrul mediului.

Toți cei care doresc să se alăture campaniei pot accesa site-ul http://www.mmediu.ro/categorie/formular/271, iar specialiștii ministerului îi vor coordona pentru implicarea în campanie.

Sursa: mmediu.ro

related posts

Leave a Comment