Home Actualitate Bancomat aruncat în aer în județul Constanța

Bancomat aruncat în aer în județul Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Un bancomat din localitatea constănțeană Lumina a fost aruncat în aer de persoane necunoscute. Au introdus un gaz inflamabil în bancomat prin fanta de eliberare numerar, apoi l-au aprins și astfel au provocat o explozie în interiorul aparatului, care a fost distrus. Suspecții au luat casetele cu bani și au dispărut de la fața locului cu un autoturism.

Spargerea a avut loc zilele trecute înainte de ora 2,00 când polițiștii constănțeni au fost alertați, prin 112, de proprietarul unui magazin din comuna Lumina care a sesizat că la bancomatul din incinta unității sale a avut loc o explozie. Omul a povestit că a imediat după producerea deflagrației s-a declanșat sistemul de alarmă. El a ieșit din casă și a văzut doi bărbați care fugeau spre o mașină. Ba chiar a alergat după ei aruncând cu piatra după autoturism.

Polițiștii au stabilit că spărgătorii au produs explozia folosindu-se de o butelie cu gaz. Nu se știe cu câți bani au fugit hoții, unele cutii din ATM erau dispărute, altele distruse și, pe jos, era împrăștiate mai multe bancnote.

Suma aproximativă va fi stabilită de angajații bancii după ce vor face inventarul. Camera de supraveghere a bancomatului fusese, în prealabil,  vopsită de hoți. S-a întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere, furt și nerespectarea regimului materiilor explozive. Polițiștii au instituit filtre și îi caută pe autori. Este primul caz de spargere prin explozie a unui bancomat la Constanța. În urmă cu doi ani, în județ, au fost mai multe cazuri în care infractorii atacau bancomatele de la intrarea în centrele comerciale, smulgându-le cu totul, cu ajutorul unor mașini puternice și fugind cu ele. 

Sursa foto: ziarulputerea.ro

related posts

Leave a Comment