Home Editorii noștri îți recomandă Utilizarea smartphone-urilor nu are efecte nocive asupra copiilor

Utilizarea smartphone-urilor nu are efecte nocive asupra copiilor

by Antonia Mocanu
0 comment

Rezultat surprinzător al unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Oxford. Deşi s-a spus în repetate rânduri că smartphone-urile şi gadgeturile sunt nocive în cazul utilizării excesive în rândul copiilor, se pare că impactul device-urilor mobile nu este unul chiar atât de îngrijorător.

Nu mai puţin de 17.000 de adolescenţi din ţări precum SUA, Marea Britanie şi Irlanda au fost atent monitorizaţi de echipa de cercetători englezi, care a analizat efectele timpului petrecut în faţa ecranelor telefonului mobil. Iar rezultatul a fost cel puţin surprinzător. Concluzia la care au ajuns cercetătorii: impactul gadget-urilor asupra copiilor este unul neglijabil, iar efectele nu sunt atât de nocive precum s-ar fi crezut ulterior.

Oamenii de ştiinţă consideră că efectele timpului petrecut în faţa calculatorului, a tabletei sau a telefonului sunt prea mici pentru a lua în calcul o eventuală problemă de sănătate publică, însă în egală măsură, le recomandă părinţilor să le impună celor mici să respecte limitele fireşti în cazul utilizării gadget-urilor.

related posts

Leave a Comment