Home Actualitate “Stop deșeurilor din Ape!”

“Stop deșeurilor din Ape!”

by Crina Matei
0 comment

Avem una dintre cele mai murdare mări din lume iar la capitolul reciclare suntem la coada clasamentului. În fiecare an peste un milion de vieţuitoare marine mor din cauza deşeurilor înghiţite iar viitorul nu arată prea bine. Pe litoral voluntarii ecologişti au lansat o campanie de conştientizare împotriva poluării marine iar turiştii care ajung pe plaja din Constanţa sunt puşi faţă în faţă cu deşeurile care pun în pericol viaţa animalelor acvatice.

Poluarea cu deșeuri a Mării Negre este una dintre cele mai puternice amenințări care pune în pericol viața animalelor acvatice dar și sănătatea noastră.

Ca să atragă atenția asupra acestui pericol, ecologiştii voluntari au lansat pe litoral o campanie de conștientizare împotriva poluării cu deșeuri. Prin această campanie, oamenii sunt îndemnați să spună “Stop deșeurilor din Ape!”,  prin intermediul unor imagini cu un puternic impact vizual.

Campania este privită cu ochi buni de către turiştii din România. Cei mai mulţi susţin că îşi aruncă deşeurile doar în locuri special amenjate însă există şi exemple negative.

Şi tot din acest sezon estival România se poate lăuda şi cu prima infrastructură de colectare separată sub forma unor animale marine gigant, care reprezintă cele mai cunoscute specii protejate din apele din România. Acestea sunt amplasate pe trei dintre cele mai importante plaje din stațiunile turistice de pe litoralul românesc: Constanţa, Mangalia şi Năvodari.

Potrivit specialiştilor Marea Neagră este cea mai poluată mare a Europei, este de două ori mai murdară decât Marea Mediterană iar principalele gunoaie aruncate în ape sunt deşeurile din plastic şi produsele chimice dar şi reziduurile din industria farmaceutică.

related posts

Leave a Comment