Home Editorii noștri îți recomandă Semnal de alarmă pentru pacienții cu diabet

Semnal de alarmă pentru pacienții cu diabet

by Crina Matei
0 comment

Pandemia provocată de virusul Covid-19 reprezintă o provocare atât pentru sistemele de sănătate, cât și pentru medici, însă în special pentru pacienții la risc, printre care se numără și persoanele care suferă de diabet.

Informările zilnice ale Grupului de Comunicare Strategică scot în evidență date îngrijorătoare în privința persoanelor care au fost răpuse de Covid-19. Indiferent de vârstă, foarte mulți pacienți care au pierdut lupta în fața virusului ucigaș sufereau de diabet.

“Din păcate, diabetul este un factor de risc important pentru pacienții care sunt infectați cu Covid-19. Nu se știe exact cauza, dar acești pacienți sunt supuși unui risc mare de deces. De aceea, pacientul cu diabet trebuie să aibă foarte multă grijă să nu se expună riscurilor de a contacta această boală.”, declară dr. MIHAELA IFTENE, medic specialist Diabet și Nutriție

De altfel, pe site-ul Forumului Român de Diabet sunt publicate o serie de măsuri suplimentare pe care pacienții cu diabet trebuie să le respecte întocmai.

– Menținerea unui nivel de hidratare corespunzător este absolut necesară (consumați minumum jumătate de pahar cu apă la fiecare oră);

– Monitorizați-vă nivelul de glicemie din sânge în mod regulat, utilizați dispozitive de auto-testare pentru a încerca să le mențineți la parametrii acceptabili, urmând sfatul medicului specialist;

– Pacienții care urmează un tratament cu medicamente antidiabetice, îndeosebi insulină, nu trebuie să renunțe la terapie.

De asemenea, pe lângă persoanele care suferă de diabet zaharat, o altă categorie de pacienți vulnerabili în fața noului Coronavirus sunt pacienții hipertensivi.

sursa foto: cautasanatate.ro

related posts

Leave a Comment