Home Editorii noștri îți recomandă Plecaţi în vacanţă în străinătate? Nu uitaţi de cardul european de sănătate!

Plecaţi în vacanţă în străinătate? Nu uitaţi de cardul european de sănătate!

by Crina Matei
0 comment

Dacă vă hotărâţi să plecaţi în străinătate chiar şi pentru câteva ziele ar fi bine să nu uitaţi de cardul de sănătate. Cardul european de sănătate este documentul care îi acordă titularului dreptul de a beneficia de asistență medicală necesară cât timp se află temporar într-un stat al Uniunii Europene.

De când am devenit cetățeni europeni, numărul românilor care și-au cerut cardul european de sănătate a crescut considerabil. An de an, sute de mii de români solicită de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate unde îşi au domiciliul, carduri, care sunt valabile timp de șase luni. În baza acestora, ei pot primi îngrijiri medicale de urgență în vacanțele petrecute peste hotare.

Documentul nu acoperă situația în care asiguratul se deplasează într-un stat membru UE cu scopul de a beneficia de tratament medical planificat pentru afecțiuni deja existente. Cardul  european de sănătate se obține de la sediul CJAS pe baza unei cereri, a unei copii a actului de identitate și a documentului care să demonstreze calitatea de asigurat.

Sursa foto: cnas.ro

related posts

Leave a Comment