Home Actualitate Peste 17 kilograme de cannabis confiscate, în Bistrița-Năsăud

Peste 17 kilograme de cannabis confiscate, în Bistrița-Năsăud

by Florentina Lup
0 comment

Miercuri, 4 februarie, procurorii Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud au dispus, pentru 24 de ore, reținerea inculpaților D.L. și B.M.M. pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în ţară de droguri de risc și complicitate la trafic de droguri de risc.

În fapt, la data de 2 februarie, B.M.M., în timp ce se afla pe teritoriul Spaniei, i-a predat inculpatului D.L. mai multe pachete vidate și înfoliate, ce conțineau o substanță vegetală de culoare verde-olive, pentru a le transporta pe teritoriul României.

La data de 4 februarie, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul SCCO Bistrița-Năsăud, au procedat la efectuarea unei acțiuni de prindere în flagrant a inculpatului D.L., în vârstă de 45 de ani, după ce acesta a sosit din Spania, în timp ce se îndrepta către orașul Năsăud pentru a preda coletul lui B.M.M., în vârstă de 36 de ani. În bagajul acestuia, au fost găsite 11 pachete ce conțineau o cantitate de 17,22 kilograme de cannabis.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale al Inspectoratului de Poliție Bistrița-Năsăud, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: DIICOT

related posts

Leave a Comment