Home Actualitate Patronatele din turism cer Guvernului scutiri și amânări la plata taxelor

Patronatele din turism cer Guvernului scutiri și amânări la plata taxelor

by Antonia Mocanu
0 comment

Pe fondul virusului COVID-19, toate patronatele din turism vor scutiri și amânări la plata taxelor. Motivul : turismul este cel mai afectat domeniu de epidemia de coronavirus și tocmai de aceea au solicitat Guvernului într-o scrisoare o serie de măsuri de sprijinire a industriei, printre care scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru următoarele 3 luni, amânarea plății taxelor operatorilor din turism aferente primului semestru din 2020 pentru o perioadă de 6 luni, fără penalizări și dobânzi.

De asemenea, cei din turism vor asigurarea unui fond de urgență pentru finanțarea creditării operatorilor din turism prin susținerea dobânzilor din bugetul statului.

Patronatele spun că momentul actual este unul dintre cele mai dificile pe care l-a traversat industria, impactul negativ generat de epidemia de coronavirus afectând mai serios și mult mai rapid turismul decât au facut-o alte evenimente perturbatorii din ultimii 30 de ani.

“Efectele resimțite de turism sunt deja prezente și în România, gradul de ocupare al hotelurilor scăzând dramatic în primele zile din martie, iar veniturile prăbușindu-se literalmente (căderi de 40% în București și peste 50% în stațiuni sau orașe secundare). Restaurantele înregistrează și ele scăderi cu minimum 30% a cifrei de afaceri în primele opt zile din martie, iar la agenții de turism situația e și mai complicată, aici impactul negativ fiind adus atât de lipsa incomingului, cât și de diminuarea masivă a outgoingului”, se mai arată în scrisoarea patronatelor către Guvern.

Patronatele estimează că, în aceste condiții, dar mai ales în situația în care fenomenul coronavirus se va întinde pe o perioadă mai lungă de timp și în lipsa unor măsuri de susținere din partea autorităților, vom asista în scurt timp la insolvențe, falimente și concedieri.

Sursa foto: Imperatortravel.ro

related posts

Leave a Comment