Home Actualitate Părinții primesc bani pentru bone

Părinții primesc bani pentru bone

by Crina Matei
0 comment

Vești bune pentru părinți! Municipalitatea, prin Direcția Generală de Asistență Socială va acorda familiilor cu venituri de maximum 3.500 lei/ membru, ajutoare bănești cuprinse între 250 și 710 lei lunar, în vederea angajării unei bone pentru copii de vârstă preșcolară. Atenție însă. Există anumite criterii în care trebuie să vă încadrați.

La finele lunii mai a intrat în vigoare Legea 35/2020 prin care părinții care au copii cu vârsta sub 6 ani pot beneficia de ajutor financiar de la primărie pentru plata unei bone. Vestea este una bună pentru părinții din Constanța. Primăria, prin Direcția Generală de Asistență Socială va acorda ajutoare financiare de până la 710 lei pe lună pentru părinții care vor să își angajeze bone pentru copii.

Sumele se vor acorda astfel:

710 lei pentru venituri de pana în 2100 lei/ membru

550 lei pentru venituri intre 2101-2500 lei/membru

390 lei pentru venituri intre 2501-3000 lei/membru

250 lei pentru venituri intre 3001-3500 lei/membru

Vor putea beneficia de ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă, persoanele care au domiciliul în municipiul Constanţa și care sunt cetățeni români, cetăţeni ai altui stat sau apatrizi, cu domiciliul în România, persoanele care sunt angajate cu contract individual de muncă ori în baza unui raport de serviciu, ori care desfăşoară activităţi independente, obţin venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activităţi agricole, silvicultură sau piscicultură ori exercită o funcţie de demnitate publică sau asimilată, şomerii indemnizaţi sau înregistrați în evidenţele agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă judeţene, la data solicitării, ca persoane în căutarea unui loc de muncă, familiile care nu au refuzat maximum două oferte de muncă din partea agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă judeţene și, foarte important, copilul pentru care se solicită ajutor financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă, nu este înscris la creşă/grădiniţă sau pentru care solicitantul nu a refuzat un loc la creşă/grădiniţă ori nu a retras copilul de la creşă/grădiniţă. Banii primiți pot fi folosiți doar pentru angajarea legală a unei bone. Iar acest lucru poate fi posibil doar dacă bona este înregistrată ca persoană fizică autorizată sau dacă este angajată la o firmă care furnizează acest serviciu și cu care se încheie contractul.

Ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bone se va acorda lunar pentru copiii de vârstă preșcolară.

Sursa foto: ziare.com

related posts

Leave a Comment