Home Cultură Investiții la Teatrul de Stat Constanța

Investiții la Teatrul de Stat Constanța

by Crina Matei
0 comment

Teatrul de Stat Constanța, clădire de cultură emblematică la malul mării va intra într-un amplu proces de modernizare. Municipalitatea a semnat contractul de finanțare pentru instituție ce are o valoare de aproape 5 milioane de lei.

Proiectul „Creșterea eficienței energetice a imobilului Teatrul de Stat Constanța” urmărește optimizarea consumurilor energetice la nivelul clădirii și alinierea acesteia la standardele și cerințele de performanță energetică europene. În cadrul proiectului se vor executa mai multe tipuri de lucrări necesare pentru buna desfășurare a spectacolelor, dar și pentru confortul publicului. Se vor consolida fundațiile existente la sala teatrului și anexele laterale, se vor reface finisajele interioare și exterioare, se va realiza termoizolarea pereților exteriori, a soclului și a acoperișului instituției, va fi înlocuită tâmplăria exterioară cu una mai performantă din punct de vedere termoenergetic, din PVC, se vor reface instalațiile sanitare, termice, electrice și de ventilare, precum și înlocuirea sistemului electric și de iluminat și instalarea unui sistem independent de generare energie elctrică, folosind panouri fotovoltaice.

Cu toate acestea, directorul Teatrului de Stat Constanța așteaptă ziua în care teatrul și spectacolele de la malul mării se vor juca într-o clădire nouă, la standarde europene, așa cum merită orașul nostru, publicul și actorii.

Contractul de finanțare a fost semnat în data de 30 aprilie 2020 iar perioada de implementare este de 31 de luni. Valoarea totală a proiectului este de 4.863.953,22 lei.

related posts

Leave a Comment