Home Actualitate Măsuri sporite de igienă, la Constanţa

Măsuri sporite de igienă, la Constanţa

by Crina Matei
0 comment

La ora actuală, în România sunt 4 cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, 35 de persoane în carantină şi alte peste 10.000 izolate la domiciliu.

În acest context, pentru a evita răspândirea infecțiilor la nivelul populației, toate mijloacele de transport în comun din cadrul flotei CT BUS au fost dotate cu dispensere ce conțin substanțe dezinfectante. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Căminul pentru Persoane Vârstnice.

Substanța dezinfectantă folosită face parte din grupa TP 1. Produsele din această categorie sunt produse biocide utilizate pentru igiena umană, conforme cu standardul european EN 1500.

De asemenea, în toate sediile Primăriei Municipiului Constanța, inclusiv la Centrul de Informare Cetățeni, Serviciul Evidență Persoane și Serviciul Stare Civilă sunt amplasate dispensere ce conțin substanțe dezinfectante.

În continuare, echipe mixte de control formate din reprezentanți ai Primăriei Constanța și ai Poliției Locale desfășoară acțiuni de verificare și consiliere la unitățile de învățământ din municipiu. Peste 50 de unități de învățământ din municipiul Constanța au fost verificate până acum.

Şi la Căminul pentru Persoane Vârstnice au fost montate patru  lămpi bactericide utilizate pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor din încăperi, prin intermediul radiațiilor ultraviolete.

Aparatele au un spectru larg de acțiune împotriva virușilor și bacteriilor și sunt folosite pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor din toate spațiile comune folosite de beneficiari, pentru a preveni îmbolnăvirile.

De asemenea, pentru protejarea bătrânilor din cămin, au fost montate dispensere cu soluții dezinfectate pentru igiena mâinilor iar pardoselile sunt spălate de câteva ori pe zi, cu produse pe bază de clor.

Primăria Municipiului Constanța face un apel către cetățeni să nu ia în considerare decât informațiile venite de la autoritățile abilitate și să nu cadă pradă dezinformărilor care apar în spațiul public.

Sursa: Primăria municipiului Constanţa

related posts

Leave a Comment