Home Editorii noștri îți recomandă Ludovic Orban: „Vom CONTINUA să luăm MĂSURI LA FEL DE ENERGICE pentru a diminua ritmul de răspândire a virusului!”

Ludovic Orban: „Vom CONTINUA să luăm MĂSURI LA FEL DE ENERGICE pentru a diminua ritmul de răspândire a virusului!”

by tomisnews
0 comment

Premierul Ludovic Orban a avut, miercuri după-amiază, declarații publice, prin care a explicat măsurile dure adoptate marți seară. Totodată, Orban a punctat faptul că măsuri similare vor fi luate și în perioada următoare, pentru ca răspândirea coronavirus să fie oprită. Concomitent, premierul a spus că se caută soluții pentru reducerea impactului negativ asupra economiei, prin injectarea de bani în economie și susținerea companiilor și a angajaților

„Am redus la maximum ocaziile în care oamenii sunt apropiați, se întrunesc și există posibilitatea de a se răspândi coronavirus. Toate măsurile pe care le luăm au ca obiectiv limitarea la maxim răspândirea acestui virus, să păzim fiecare cetățean de riscul de îmbolnăvire cu această boală, o amenințare pentru România, la nivel global și foarte multe țări europene sunt afectate. Urmărim evoluția situației, evoluția cazurilor, vom continua să luăm măsuri la fel de energice pentru a reuși să diminuăm ritmul de răspândire al virusului, pentru a întări capacitatea tuturor instituțiilor care sunt în prima linie a bătăliei. (…) Am insistat pentru a permite transportatorilor continuitatea în activitate, asigurând condiții speciale pentru șoferii de tiruri, care dacă vor respecta condițiile se vor întoarce în activitate. (…) În ceea ce privește impactul economic, sunt efecte negative în economie din ce în ce mai clare, pe care trebuie să le luăm foarte serios în considerare. Sunt domenii aproape paralizate – transportul de persoane, în special cel internațional, industria horeca – în situație critică, inclusiv în domenii în care ne așteptam mai puțin există decizii care generează impact economic negativ. Astăzi vom adopta un prim set de măsuri pentru a veni în sprijinul companiilor afectate și al angajaților. (…) Avem măsuri de a susține financiar, de la buget, efortul de plată pentru șomajul tehnic. Am ales această formulă dintr-un motiv important: foarte multe companii care sunt afectate sunt companii care funcționau foarte bine, în bune condiții, cu profitabilitate, iar aceste companii sunt afectate de o conjunctură de moment. Aceste companii, după ce va trece vârful economiei, vor avea capacitatea de a relua activitatea și vor avea nevoie de angajații pe care i-au format în timp. Este o perioadă limitată în timp, ar însemna să condamnăm companiile dacă se rup contractele de muncă și angajații trec în șomaj. (…) Va trebui să injectăm bani în economie, să creștem investițiile, alocările financiare, va trebui să luăm măsuri care să permită dezvoltarea companiilor în domenii în care există oportunități de dezvoltare pentru a putea să creeze răspuns potrivit la diversele cereri care există pe piața actuală. (…) Sistemul de sănătate trebuie să facă apel și la medicii de familie, care știu bine comunitățile, oamenii pe care îi au în grijă”, a spus Ludovic Orban.

related posts

Leave a Comment