Home Editorii noștri îți recomandă Măsurile de combatere a coronavirus lovesc în… navigatori. SLN: „Companiile de navigație au SUSPENDAT pentru 30 de zile orice schimb de echipaj!”

Măsurile de combatere a coronavirus lovesc în… navigatori. SLN: „Companiile de navigație au SUSPENDAT pentru 30 de zile orice schimb de echipaj!”

by tomisnews
0 comment

Sindicatul Liber al Navigatorilor anunță miercuri faptul că transporturile maritime se confruntă cu măsuri fără precedent într-o situație fără precedent. Potrivit SLN, marți, toate sindicatele europene sub reprezentarea ETF (Federația Europeană a Transportatorilor) au ridicat problema majoră cu care se confruntă transporturile europene. Astfel a fost înaintată de ETF o scrisoare către Comisarul pentru Transporturi din cadrul Comisiei Europene, Adina-Ioana Vălean, prin care pentru transporturile maritime se solicită excepții pentru navigatori de la măsurile de interzicere a circulației instituite de statele europene.

„Navigatorii sunt foarte importanți pentru menținerea în funcțiune a sectorului maritim și a schimburilor comerciale și de aceea repatrierea navigatorilor trebuie asigurată în deplină siguranță.Totodată reprezentanți ai IMO, ai ISF (International Shipowner Association) și ITF inclusiv Grupul de Negociere (JNG) discută despre problemele grave cu care se confruntă transportul maritim prin decizia multor țări de interzicere a circulației și închiderea granițelor”, au transmis reprezentanții SLN.

Companiile de navigație au suspendat pentru 30 de zile orice schimb de echipaj din cauza imposibilității efectuării lor. Mai mult, din ce în ce mai multe țări care acordă pavilioane navelor au început să acorde derogări de la aplicarea unor convenții internaționale. Potrivit SLN, o altă problemă discutată este aceea legată de datele de valabilitate ale certificatelor de competență și a actelor de identitate a navigatorilor care ajung să expire sau au expirat. România a transmis către IMO prin reprezenatntul CERONAV, Ovidiu Cupșa, punctul de vedere oficial în acest context. Cupșa a solicitat prelungirea cu patru luni a valabilității acestor acte. CERONAV și SLN așteaptă o decizie privind rezolvarea acestor probleme.

related posts

Leave a Comment