Home Actualitate Iusuf Muurat: Toți enoriașii să respecte cutumele religioase referitoare la igienă

Iusuf Muurat: Toți enoriașii să respecte cutumele religioase referitoare la igienă

by Florentina Lup
0 comment

Într-un comunicat de presă primit la redacţie, Iusuf Muurat, şeful Cultului Musulman din România, face apel la enoriaşi să respecte toate măsurile, şi recomandările autorităţilor, referitoare la Coronavirus:

,,Principiul care de-a lungul timpului a stat la baza dezvoltării umanității a fost bine ilustrat de antici prin dictonul, valabil şi astăzi, Mens sana in corpore sano (O minte sănătoasă într-un corp sănătos). Allah în Coranul cel Sfânt spune: Allah îi iubește pe cei care se purifică (se curăță) (Et-Tevbe cap. 9; versetul 108); Și curăță veșmintele tale (El-Mudessir cap. 74; versetul 4).

Iar Profetul în relatările sale afirma: Majoritatea oamenilor nu înțelege valoarea celor două lucruri – sănătatea și timpul. (relatat de Buhari); Negreșit Allah este curat, iubește curățenia și iubește oamenii curați; aveți grijă de sănătate și de mediul înconjurător(relatat de Muslim); Acela dintre voi care înnoptează fără să se spele pe mâini, iar mai apoi a doua zi moare, să nu învinovățească pe nimeni altcineva(relatat de Buhari); Dacă într-un loc este carantină, nu vă duceți acolo. Iar dacă sunteți prinși în carantină, nu ieșiți de acolo(relatat de Buhari).

Curățenia face parte din credință. Omul este dator să aibă grijă de corpul primit ca zălog din partea Creatorului, iar unul dintre principiile fundamentale ale omenirii este întreținerea sănătății.

În contextul actual, ne confruntăm la nivel global cu virusul COVID-19. Facem apel la toți enoriașii să respecte cutumele religioase referitoare la igienă și, de asemenea, să respecte toate măsurile şi recomandările autorităţilor statului în această privinţă.”.

related posts

Leave a Comment