Home Actualitate Cu trenul prin Europa!

Peste 800 de tineri români vor primi câte un permis de călătorie care le va permite să circule gratuit în Uniunea Europeană, timp de 30 de zile, în perioada 1aprilie – 31 octombrie 2020. Ei sunt câștigătorii celei de-a 4-a runde a iniţiativei DiscoverEU, care a atras în jur de 75.000 de cereri, din întreaga Europă. Selecţia a fost făcută în baza unor criterii prestabilite și a unor cote specifice per stat membru.

Începând cu luna aprilie, 20.000 de tineri vor întreprinde o călătorie europeană memorabilă, pentru a descoperi UE. Faptul că o vor partaja cu colegii lor și cu persoane din alte țări va face ca această experiență să fie atât plăcută, cât și de neuitat. Ei vor intra într-o rețea neoficială și incluzivă mai largă, care explorează ceea ce înseamnă să descoperim continentul nostru, cu bogăția, diversitatea și solidaritatea sa.”, a declarat Margaritis Schinas, vicepreședintele Comisiei Europene.

Candidații acceptați vor fi contactați și vor putea demara organizarea călătoriilor pe care le vor întreprinde. Ca regulă generală, aceştia vor călători cu trenul. Totuși, pentru a asigura un acces incluziv pe întreg continentul, mijloacele alternative de transport, cum ar fi autobuzele, feriboturile sau, în mod excepțional, avioanele, sunt și ele permise. Tinerii vor putea deveni ambasadori ai DiscoverEU. Ei sunt încurajați să îi contacteze pe ceilalți participanți prin intermediul platformelor de comunicare socială și să împărtășească experiențele de călătorie.

Pe parcursul verii, toți participanții sunt invitați să se reunească în cadrul unor întruniri DiscoverEU, în diferite locuri din Europa. În cadrul întrunirilor sunt abordate teme precum ,,Europa ecologică și sustenabilă”, tema DiscoverEU pentru 2020.

Informații suplimentare sunt disponibile în Portalul european pentru tineret, în pagina Facebook a Portalului european pentru tineret, precum și în conturile Twitter și Instagram ale Portalului european pentru tineret.

Sursa: ec.europa.eu

related posts

Leave a Comment