Home Actualitate Competitivitatea nu este prioritară pentru România

Competitivitatea nu este prioritară pentru România

by Antonia Mocanu
0 comment

România se află pe locul 64 din 119 într-un clasament al competitivităţii privind pregătirea şi atragerea de profesionişti de top şi dezvoltarea talentului pe piaţa forţei de muncă. În faţa noastră se află ţări cu putere economică mică precum Bulgaria şi  Kazahstan.

România a fost evaluată în funcţie de criterii ce vizau mediul de afaceri, deschiderea  faţă de ţările străine dar şi educaţie, protecţie socială, sănătate sau productivitatea la locul de muncă.

Din cauza condiţiilor proaste  românii sunt tentaţi să plece într-un număr tot mai mare la muncă în străinătate. La Constanţa, Agenţia Judeţeană de ocupare a forţei de muncă a demarat proiectul Eures, un proiect european de mobilitate cu scopul de a pune în legatura angajatorii care întâmpină dificultaţi în ocuparea unor posturi cu persoane calificate din întreaga Europă.

În România, potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale sunt disponible peste 20.000 de locuri de muncă, mare parte dintre acestea adresate doar celor cu studii liceeale sau postliceale.

Sursa foto: inaco.ro

related posts

Leave a Comment