Home Actualitate Sindicatele cer vaccinare gratuită

Printr-o scrisoare deschisă, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a solicitat la începutul acestei săptămâni Ministerului Educației, vaccinarea gratuită a profesorilor împotriva bolilor infecto-contagioase, cum este și gripa. Cadrele didactice iau contact zilnic cu zeci poate chiar sute de elevi, de la care pot contracta gripă, dar și alte boli contagioase, tocmai de aceea vaccinarea acestora în mod gratuit este imperios necesară.

Confort contractului de muncă, în articolul 47 aliniatul 6 este stipulat clar faptul că „personalul din învățământ beneficiază gratuit de vaccinare împotriva bolilor infecto-contagioase, în caz de epidemii. Contravaloarea vaccinurilor fiind suportată, în condițiile legii, din bugetul angajatorului”.

Intensificarea locală, dar și națională a circulației gripei din ultima perioadă a ridicat problema vaccinării personalului din învățământ din ce în ce mai mult.

Sindicaliștii susțin că sunt numeroase cadre didactice care au fost  deja afectate de gripă și cer ca angajatorii să asigure banii necesari vaccinării personalului din învățământ la prima rectificare bugetară.

Sursa foto: digifm.ro

related posts

Leave a Comment