Home Actualitate Leii de mare de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța pleacă în Italia

Leii de mare de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța pleacă în Italia

by Antonia Mocanu
0 comment

Leii de mare pleacă de la Delfinariul din Constanţa. Proprietarii mamiferelor au decis să plece după ce condiţiile contractuale s-au schimbat, aşa că se vor muta  într-un oraş din sudul Italiei.

Cei patru lei de mare îşi iau adio zilele viitoare de la publicul din Constanţa, după doi ani de zile de reprezentaţii. Dezamăgiţi, proprietarii leilor au hotărât să nu mai prelungească şederea în Complexul Muzeal de Ştiinţe ale naturii.  Motivul? Condiţiile contractuale s-au schimbat. Aşa ca vor pleca în sudul Italiei, într-un zoo safari.  

 „Am propus muzeului în luna noiembrie a anului trecut să se întoarca la condiţiile iniţiale ale contractului din 2018, am fost refuzaţi aşa că…plecăm. Ne pare rău că suntem constrânşi să plecăm, ne pare rău pentru că noi am fost întrebaţi dacă să venim aici, niciodată nu am propus nimic. Muzeul m-a rugat să fac asta şi după au schimbat condiţiile. Ei au solicitat şi tot ei au schimbat. Acest aspect nu a fost cu adevărat corect”, a menționat Robert Gojceta reprezentant firmă.

În urma plecării mamiferelor, patru persoane vor râmâne fără locul de muncă. Cu toate acestea, reprezentanţii Complexului se declara optimişti. În martie vor începe lucrări de extindere în cadrul Delfinariului şi este posibil ca delfinii să fie mutaţi în bazinul leilor de mare.

Antrenorii Complexului Muzeal spun că este nevoie de câţiva ani pentru ca un leu de mare să poată susţine o reprezentaţie în faţa publicului. Vedeta sezonului trecut a fost micuţa Mandy, primul pui de leu de mare născut la Delfinariul din Constanța. Pe parcursul celor doi ani de şedere, leii de mare au atras mii de vizitatori şi încasări de aproximativ 200.000 euro. Acum Complexul îşi doreşte să aducă propriile animale.

Sursa foto: constantadeazi.ro

related posts

Leave a Comment