Home Actualitate Peste 300 de elevi din județul din Contanța continuă programul Digitaliada în anul școlar 2021 – 2022

Peste 300 de elevi din județul din Contanța continuă programul Digitaliada în anul școlar 2021 – 2022

by Antonia Mocanu
0 comment

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale „George Coșbuc”, 23 August din județul Constanța vor continua să învețe anul acesta în laboratoare digitale complet echipate cu tablete și echipamente IT prin programul Digitaliada. În plus, ei vor putea utiliza peste 3.500 de lecții, teste și exerciții pentru diferite discipline, o secțiune nouă în Platforma Digitaliada dedicată Evaluării Naționale, precum și noile ghiduri de predare cu ajutorul resurselor digitale la limba și literatura română pentru ciclul gimnazial pe care programul le pune la dispoziție gratuit tuturor profesorilor și elevilor din țară. 

„Proiectul Digitaliada ne-a adus un plus de recunoaștere la nivel județean, fiindcă am reușit să promovăm platforma de fiecare dată când am avut ocazia și ne-a ajutat foarte mult participarea cadrelor didactice în cadrul seminariilor dedicate. Prin prezența în proiect am fost cu un pas înainte atunci când școala s-a transferat în online și  platforma Digitaliada a fost un avantaj pentru noi. În perioada în care majoritatea cadrelor didactice căutau resurse digitale, noi deja avem elevii înrolați în platformă. Mai mult, am adoptat Digitaliada ca platformă principală de învățare la nivelul școlii.David Valentina, Director, Școala Gimnazială „George Coșbuc” 23 August

Peste 800 de școli (elevi, profesori și părinți) sunt înrolate și utilizează Platforma Digitaliada, un sistem de management școlar care pune la dispoziție în mod gratuit toate facilitățile necesare pentru învățarea online, dar și resurse complementare pentru activitatea din clasă. Orice profesor se poate înregistra pe platformă pentru a avea acces gratuit la module dedicate pentru teste, teme, videoconferințe și rapoarte de activitate.

În acest an școlar, platforma vine cu o serie de funcționalități îmbunătățite, inclusiv un nou modul prin care toate cadrele didactice înscrise își pot crea și gestiona propriul portofoliu de lecții virtuale pentru clasele lor, noi aplicații digitale integrate și un tool colaborativ pentru ca elevii să poată lucra la proiecte în echipă. În plus, o nouă secțiune dedicată pregătirii pentru Evaluarea Națională cu testări automatizate la matematică și limba română și feedback personalizat va fi disponibilă în curând pe Platforma Digitaliada.

Pe lângă platforma de învățare, hubul de resurse Digitaliada.ro pune la dispoziție 12 noi ghiduri de predare prin metode digitale pentru profesorii de matematică, TIC și limba română, dezvoltate pentru clasele V-VIII. Aplicate pe materia primului semestru, ele includ și 200 de teste noi și fac parte din cele peste 2.000 de resurse educaționale pentru clasele I-VIII disponibile gratuit.

Programul de educație digitală se desfășoară cu avizul Ministerului Educației și își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar.

related posts

Leave a Comment