Home Editorii noștri îți recomandă Blue Monday, un fenomen diferit

Blue Monday, un fenomen diferit

by Antonia Mocanu
0 comment

Luna ianuarie este de departe cea în care ne revenim după vacanța de sărbători, ne reobișnuim cu noul program de muncă, dar cel mai important revenim la rutina zilnică, cea care ne ține în priză. Un fenomen extrem de răspândit zilelor noastre și societății care ne înconjoară este „Blue Monday”, catalogată ca fiind cea mai tristă și depresivă zi din an.

Potrivit specialiștilor britanici, a treia săptămână a lunii ianuarie este cea care îi afectează pe care care revin după concediu și care în prima lună a anului încearcă ușor-ușor să își pună ordine în viață și în gânduri.

De când a apărut acest termen „Blue Monday, cea mai deprimantă zi din an”? Din anul 2004 atunci când un psiholog celebru a recunoscut faptul că persoanele care au o rutină și și-o pierd undeva pe la jumătatea lunii ianuarie au un declic și consideră data de 20 ianuarie ca fiind una tristă, depresivă.

Popularizarea acestui termen s-a făcut ușor-ușor prin mass-media și nu numai, iar acest „blue monday” a ajuns pe buzele tuturor în scurt timp.

Totuși, starea aceasta nu trebuie să ne acapareze, iar aceste fenomene precum anxietatea de început de an sunt normale potritiv specialiștilor. Singurul lucru pe  care noi, cei care revenim la normal după o vacanță trebuie să îl facem este să fim siguri pe noi, să nu ne lăsăm copleșiți de ceea ce ne încojoară și să încercăm pe cât posibil să punem în balanță atât viața profesională cu cea personală astfel încât ambele să constituie o prioritate.

Cu siguranță „blue monday” nu exista acum mii de ani, dar trebuie să recunoaștem că odată cu lumea modernă tot felul de „boli” apar, iar  oamenii nu au decât un singur lucru de făcut. Să îi țină piept cu stoicism.  

Sursa foto: ziarulunirea.ro

related posts

Leave a Comment