Home Actualitate Mai multe paturi pentru pacienții Covid, la Spitalul Mangalia

Mai multe paturi pentru pacienții Covid, la Spitalul Mangalia

by Florentina Lup
0 comment

Spitalul Municipal Mangalia va suplimenta numărul de paturi alocate pacienților diagnosticați COVID-19, începând de luni, 27 septembrie, ca urmare a creșterii numărului de cazuri la nivel national, dar și în județul Constanța.

Astfel, unitatea medicală este pregătită cu 55 de paturi alocate pacienților infectaţi cu virusul COVID-19, care nu au nevoie de Terapie Intensivă și 9 paturi ATI, pentru cei cu forme grave.

Ceilalţi pacienți, care suferă de diferite afecțiuni, vor fi tratați de medici ai spitalului, în regim de spitalizare continuă sau de zi, în funcție de specificul bolii.

,,Întrucât incidența numărului de cazuri la nivelul județului este în continuă creștere, ne așteptăm ca în perioada următoare să avem din ce în ce mai mulți pacienți COVID – pozitiv. Noi suntem pregătiți cu materiale sanitare și echipamente medicale pentru a trata toți pacienții care vin la spitalul nostru. Vom trata la fel și pacienții COVID, dar și pe cei care au nevoie de îngrijire de specialitate, pe restul secțiilor”, a precizat managerul spitalului, Alina Dan.

Reprezentanții unității sanitare spun că modulul de triaj va fi mutat din locul cunoscut, însă tot în fața Pavilionului B, întrucât, în luna octombrie, vor începe lucrările de construcție a Ambulatoriului de specialitate, cu fonduri nerambursabile UE.

related posts

Leave a Comment