Home Actualitate Vrei să fii poliţist?

Vrei să fii poliţist?

by Florentina Lup
0 comment

Poliția Română scoate la concurs 1.828 de posturi de agenți și ofițeri de poliție, precum și de personal contractual, prin încadrare directă. Sunt disponibile 645 de posturi de ofițeri de poliție, 647 de posturi de agenți de poliție și 536 de posturi de personal contractual.

Pentru posturile de ofițer și agent de poliție, înscrierile se fac online până în data de 5 octombrie, inclusiv în zilele nelucrătoare. Dosarul de înscriere trebuie să fie complet până la această dată, pentru că ulterior nu se mai pot depune documente.

Posturile scoase la concurs sunt în specialitățile acțiuni speciale, cazier judiciar, statistică și evidențe operative, analiza informațiilor și implementare date, comunicații și informatică, logistică, operațiuni speciale, ordine publică, pregătire profesională, reținere și arestare preventivă, rutieră, secretariat, documente clasificate și arhivă, cercetarea și prevenirea criminalității, investigații criminale, investigarea criminalității economice, financiar, implementarea proiectelor, psihosociologie și siguranță școlară, relații internaționale, informare și relații publice, structura de securitate, poliție canină și cabinet sanitar veterinar, criminalistică, combaterea criminalității organizate, resurse umane și administrativ.

Informații complete despre programul înscrierilor, condițiile de participare, documentele necesare și modalitățile de desfășurare a concursurilor se găsesc, pe site-ul oficial al Poliției Române, secțiunea Carieră – Posturi scoase la concurs, precum și pe site-urile unităților teritoriale de poliție.

În perioada 21 – 29 octombrie a.c., se va desfășura proba eliminatorie de evaluare a performanței fizice, respectiv proba practică, acolo unde postul o impune. Sâmbătă, 6 noiembrie a.c., se va susţine proba scrisă, de tip test grilă.

related posts

Leave a Comment