Home Economic Alternativa viitorului

Alternativa viitorului

by Antonia Mocanu
0 comment

În lumea modernă care ne înconjoară, noutatea nu este un lucru care să ne mai mire. Tocmai de aceea invențiile de ultim moment vin doar ca o completare a ceea ce avem deja în viața noastră. Mai mult de jumătate din populația globului alege să plătească datoriile, cumpărăturile, dar și multe altele cu cardul. Aceasta metodă este deja folosită de ani buni și putem spune chiar, faptul că s-a împământenit deja.

Totuși, noutate momentului vine cu o idee de-a dreptul inovativă. Vom putea plăti cu „palma” în viitorul extrem de apropiat. Proiectul aparține unor specialiști de la o multinațională și constă în faptul că modalităţile tradiţionale de plată ar putea fi înlocuite cu un terminal ce ar putea fi utilizat în magazine pentru o astfel de plată.

Intrând mai în detaliu în legătură cu această idee, de fapt, este vorba despre amprenta palmei, care, evident că este unică, așa cum ar putea să devină și datele unui card. Concluzia ar fi următoarea: datele unui astfel de card ar fi „atașate” imaginii unei palme într-un sistem informatic, iar la fiecare scanare, POS-ul ar putea identifica persoana, trimite datele ei mai departe, găsind cardul și efectuând plata.

Chiar dacă pare greu de crezut acest lucru ar putea fi implementat în câțiva ani, deoarece tehnologia următoare ne-ar putea permite mult mai multe beneficii în comparație cu cea actuală.

Sursa foto: bigstockphoto.com

related posts

Leave a Comment