Home Actualitate Bilanțul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța pentru anul 2019

Bilanțul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța pentru anul 2019

by Antonia Mocanu
0 comment

Mai puține incidente rutiere, dosare penale soluționate și o reducere a numărului de deținători de arme de foc. În mare, așa arată bilanțul anului 2019 al Inspectoratul de Poliție Județean Constanța. Pentru anul 2020 prioritare sunt creșterea siguranței cetățenilor, protejarea patrimoniului și sporirea siguranței rutiere.

Anul 2019 se caracterizează ca fiind unul complex din punct de vedere al situațiilor operative în ceea privește Inspectoratul de Poliție Județean Constanța. Polițiștii din cadrul IPJ și-au direcționat eforturile în anul precedent pentru apărarea vieții și integrității cetățenilor și pentru tragerea la răspundere a celor care se fac responsabili de comiterea diverselor infracțiuni.

Astfel, la nivelul județului Constanța, sesizările de natură penală au scăzut în anul 2019, atât în mediul urban, cât și în cel rural, iar în ceea ce privește  serviciul de Investigații Criminale, în anul 2019 s-a constatat că 14.000 dintre infracțiunile sesizate au fost de natură judiciară, fiind în scădere față de anul 2018. Totodată, pe anul 2019, nicio infracțiune de mare violență nu a rămas cu autor neidentificat.

Pe linia rutieră, în anul 2019 s-au înregistrat scăderi ale numărului de accidente rutiere, atât cele grave cât și cele ușoare, iar principalele cauze generatoare au fost traversarea neregulamentară și viteza. În anul 2019, un pas important pentru Serviciul Criminalistic a mai fost înființarea Compartimentului de examinare IT, pentru percheziții informatice.

În ceea ce privește Serviciul de Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a continuat trendul descendent de reducere a numărului de deținători de arme de foc. Activitatea prioritară , în anul precedent, a fost scoaterea de pe piață a armelor letale și neletale deținute ilegal.

Pentru anul 2020 IPJ Constanța își propune, printre altele, intensificarea activităților de prevenție pentru creșterea gradului de siguranță și protecție al cetățenilor, protejarea patrimoniului, dar și siguranța rutieră.

Sursa foto: serviceauto-tm.ro

related posts

Leave a Comment