Home Editorii noștri îți recomandă 61 de cazuri de gripă, la Constanţa

61 de cazuri de gripă, la Constanţa

by Crina Matei
0 comment

169 de suspiciuni de gripă dintre care 61 de cazuri au fost confirmate. Acesta bilanţul la nivelul judeţului Constanţa. Vaccinarea împotriva gripei a început în octombrie 2019, Constanța primind peste o sută de mii de doze, majoritatea fiind folosite.

În această perioadă, în ciuda avertismentelor date de medici, riscul îmbolnăvirilor prin infecții respiratorii acute este crescut.  Direcția Județeană de Sănătate Publică din Constanța recomandă populației să ia măsuri sporite de igienă și să evite contactul cu persoanele bolnave:

•      Spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun sau cu soluții pe bază de alcool;

•      Când tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura și nasul;

•      Evitați contactul apropiat cu persoanele care tușesc și au febră;

•      Dacă aveți febră, tușiți și respirați cu greutate, mergeți la medic;

•      Evitați consumul de produse animale crude sau gătite foarte puțin.

În ceea ce privește Coronavirus, DSP Constanța dă asigurări că au fost urmate procedurile Centrului Național de Boli. Este asigurat controlul medico-sanitar la frontieră, în port și triaj epidemiologic pentru aeroport, vizate fiind cursele din Istanbul și Londra. Până în prezent, la nivel mondial au fost raportate 581 de cazuri confirmate de coronavirus nou, 571 dintre acestea fiind  în China. Se recomandă, de asemenea, persoanelor care în timpul sau după călătoriile în străinătate manifestă simptome specifice bolilor respiratorii, să se prezinte la medic și să îl informeze că a călătorit recent. Simptomele obișnuite includ febră, tuse și dificultăți de respirație.

related posts

Leave a Comment