Home Actualitate Direcţie specială pentru investigarea crimelor revoluţiei din decembrie 1989

Direcţie specială pentru investigarea crimelor revoluţiei din decembrie 1989

by Florentina Lup
0 comment

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) va prelua patrimoniul şi arhiva fostului Institut al Revoluţiei Române din Decembrie 1989, ca urmare a deciziei executivului din şedinţa de marţi, 28 ianuarie a.c.

În cadrul IICCMER se va înfiinţa o Direcţie Specială, care va avea ca scop investigarea ştiinţifică şi demascarea crimelor şi abuzurilor din timpul revoluţiei din decembrie 1989. Experţii din cadrul direcţiei vor continua să culeagă date, documente, mărturii şi vor realiza cercetări riguroase cu privire la desfăşurarea şi efectele evenimentelor din decembrie 1989. Prin înfiinţarea acestui compartiment, IICCMER îşi consolidează misiunea de prezervare a memoriei victimelor regimului comunist din România şi de identificare a responsabililor pentru crimele comise în perioada .

Despre IICCMER
Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER) este o structură guvernamentală înfiinţată în decembrie 2005, având ca scop principal investigarea şi identificarea abuzurilor şi încălcărilor drepturilor omului pe durata regimului comunist în România, în perioada 1945-1989, şi sesizarea organelor îndreptăţite să ia măsuri în aceste cazuri.

related posts

Leave a Comment