Home Actualitate Acces interzis pentru patru containere

Acces interzis pentru patru containere

by Antonia Mocanu
0 comment

Reprezentanții Gărzii de Coastă și ai Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud Agigea au desfășurat o nouă acțiune de inspecție și control în scopul transferului de deșeuri de plastic, de proveniență  din Irlanda.

În urma verificărilor containerelor s-a constatat că acestea conțineau deșeuri de ambalaje, precum saci de rafie tip big bags și folie transparentă) presate și balotate, în amestec cu deșeuri de carton, majoritatea murdare, umede si care prezentau scurgeri și miros foarte puternic de mucegai.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate de comisarii Gărzii Naționale de Mediu a rezultat faptul că nici formularele care însoțeau transferul de deșeuri nu erau completate corespunzător, nefiind înscris codul deșeului, conform cerintelor Regulamentului 1013/2006 privind transferul deseurilor.

Prin urmare, Garda Națională de Mediu Constanța nu a permis accesul pe teritoriul României a celor 4 containere cu cantitatea de 63 tone deșeuri plastic în amestec cu carton, având ca destinatar o societate Ilfov și a dispus măsura returnării deșeurilor în țara de origine.

related posts

Leave a Comment