Home Actualitate 301 locuri de cazare pentru personalul medical din linia întâi, în Bucureşti

301 locuri de cazare pentru personalul medical din linia întâi, în Bucureşti

by Florentina Lup
0 comment

Ministerul Tineretului şi Sportului a pus la dispoziţia personalului medical (medici, asistenţi, infirmieri etc.) care lucrează în Bucureşti, dar cu domiciliul în localităţile limitrofe, 301 de locuri de cazare. Astfel, cadrele medicale pot evita naveta şi îşi pot proteja familiile. În baza protocolului semnat cu Ministerul Sănătăţii, MTS pune la dispoziţie trei centre din Bucureşti: CSN Lia Manoliu (135 locuri), Complex Sportiv Olimpia (80 locuri) şi Complex Cultural Sportiv Tei (86 locuri). Acest protocol se poate extinde şi la alte centre din ţară, unde MTS dispune de facilităţi de cazare şi unde există o nevoie clară exprimată în acest sens din partea cadrelor medicale.

,,La Hotel Sport din Complexul Lia Manoliu sunt camere pentru personalul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Ilfov, aflat în vecinătatea hotelului. Acolo sunt deja cazaţi salariaţi ai Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, ai Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, ai Institutului Clinic Fundeni, ai Institutului Naţional de Neurologie şi Boli Neurovasculare Bucureşti, ai Spitalului Clinic Dr. I. Cantacuzino şi ai Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice Prof. Dr. N. Paulescu. În Complexul Olimpia vom avea salariaţi ai Institutului Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr. Matei Balş, eventual şi ai Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, iar în Complexul Tei, pe cei ai Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, ai Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, ai Spitalului Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri şi ai Spitalului Universitar de Urgenţă Elias. Este datoria noastră să încercăm să ajutăm cât de mult putem, de la locurile acestea de cazare pentru cei aflaţi în prima linie până la a oferi în continuare locuri pentru cei care se află în carantină.”, a declarat Ionuţ Stroe, ministrul tineretului şi sportului.

Încă de la debutul epidemiei de coronavirus, MTS a pus la dispoziţia Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă locuri de cazare în hotelurile, centrele de agrement şi bazele sportive pe care le administrează, la nivelul întregii ţări.

related posts

Leave a Comment