Home Sănătate Iohannis anunță un BONUS pentru motivarea cadrelor medicale: 500 de euro, lunar, din fonduri europene

Iohannis anunță un BONUS pentru motivarea cadrelor medicale: 500 de euro, lunar, din fonduri europene

by tomisnews
0 comment

Președinte României, Klaus Iohannis, a participat, joi, la o videoconferință cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru; prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan și reprezentanți ai instituțiilor locale cu privire la situația de la Suceava.

Spitalul județean Suceava a fost joi, practic, militarizat, având o conducere militară, însă discuția privind cadrele medicale a fost mult mai largă. Pe fondul mai multor demisii ale doctorilor și asistentelor medicale din ultimele zile, șeful statului a anunțat faptul că o motivare financiară ar putea remedia abandonarea posturilor. Astfel, Iohannis a punctat faptul că medicii și asistentele medicale sunt în prima linie a bătăliei cu coronavirus, așteptările și presiunile publice sunt mari și, în acest sens, s-a agreat ideea accesării de fonduri europene pentru un bonus lunar de 500 de euro pentru fiecare din aceste cadre medicale.

Personalul medical, medicii noștri, sunt linia noastră de apărare împotriva epidemiei. Avem încredere în ei, ne punem speranțele în ei, dar trebuie să fim foarte conștienți că pentru ei este o situație de stres major, este un pericol suplimentar la care se expun, avem așteptări mari de la ei și atunci, în consecință, cred că este corect să recunoaștem această situație și să recunoaștem, evident, că este nevoie și de un pic mai mult decât cuvinte frumoase. Deci, am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună. Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil. Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete”, a spus Klaus Iohannis.

related posts

Leave a Comment