Home Actualitate Pod nou în Săsăuş, încă o investiţie finalizată în Sibiu

Pod nou în Săsăuş, încă o investiţie finalizată în Sibiu

by Florentina Lup
0 comment

Motive de bucurie pentru locuitorii din Săsăuş, Chirpăr şi Marpod, dar şi pentru toţi cei care trec prin aceste localităţi de pe Valea Hârtibaciului. Consiliul Judeţean Sibiu a finalizat construirea unui pod nou în localitatea Săsăuş. Investiţia a fost necesară pentru ca trecerea peste drumul judeţean 105 A să se realizeze în condiţii de siguranţă, vechiul pod fiind într-o stare avansată de degradare din cauza inundaţiilor.

Podul nou construit, peste pârâul Săsăuş, are o deschidere de 17 m şi o lungime totală de 24,10 m. Lăţimea totală a podului este de 11,70 m iar lăţimea părţii carosabile a podului este de 7,80 m, fiind prevăzut cu două trotuare cu lăţimea de 1,50 m.

Pentru construirea acestui pod a fost nevoie de relocarea reţelelor electrice, de gaze naturale şi apă existente în zona vechiului pod şi eliberarea amplasamentului pentru execuţia podului nou. Valoarea totală a investiţiei se ridică la 2.351.663 lei, iar finanţarea a fost asigurată, majoritar, din fondurile atrase de Consiliul Judeţean Sibiu prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), în valoare de 2.267.141 lei.

related posts

Leave a Comment