Home Actualitate Coronovirusul anulează zborurile către Italia

Coronovirusul anulează zborurile către Italia

by Crina Matei
0 comment

 1. Blue Air reduce capacitatea de zbor în şi dinspre Italia, din luna martie şi până la începutul lunii aprilie 2020, în contextul răspândirii virusului şi al instalării carantinei pentru pasagerii ce călătoresc în şi dinspre mai multe oraşe din Italia.

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportaţi. Compania operează avioane tip Boeing 737 şi are în derulare un program amplu de înnoire a flotei.

În cei 15 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 30 de milioane de pasageri şi a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania este certificată IATA Operational Safety Audit (IOSA) de către International Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepţionale de operare şi este membră cu drepturi depline IATA.

2. Turkish Airlines a anunțat duminică că a anulat temporar toate zborurile către Italia. Zborurile către China și Iran fuseseră deja anulate anterior.

3. Lufthansa și-a redus capacitatea de zbor și va reține la sol 150 de avioane. Totodată, Lufthansa Group extinde suspendarea zborurilor către China până la 24 aprilie, către Teheran până la 30 aprilie și reduce serviciile către și dinspre nordul Italiei cu 25%.

4. Începând din 13 martie și până pe 2 aprilie, Wizz Air a anulat 22 din cele 27 de zboruri/saptamana din Romania spre Italia pe care trebuia să le opereze în acest interval de timp.

5. Ryanair anulează până la 25% din zborurile spre Italia din Europa între 17 martie şi 8 aprilie, drept consecinţă a coronavirusului.

6. American Airlines anulează zborurile din şi spre Milano Malpensa din şi spre aeroporturile New York JFK şi Miami. Zborurile ar trebui să se reia pe 25 aprilie.

7. Și British Airways a transmis că anulează sute de zboruri din Marea Britanie către destinații din Italia, Franța, Austria, Belgia, Germania, Irlanda, Elveția și Statele Unite.

8. EasyJet a anunţat că va suspenda zborurile spre Italia din cauza cererii reduse.

9. Alitalia a întrerupt 38 de curse naţionale şi internaţionale, iar Iberia şi Vueling şi-au reorganizat capacitatea zborurilor spre Italia.

10. United Airlines își va reduce cu 10% zborurile în Statele Unite și Canada și cu 20% zborurile în străinătate în aprilie.

11. Brussels Airlines a redus frecvenţa zborurilor cu 30% spre destinaţii precum Milano, Roma şi Veneţia.

12. Bulgaria Air a suspendat cursele spre şi dinspre Milano până pe 27 martie.

Totodată, Israel impune carantină persoanelor venite din Franţa, Germania, Spania, Elveţia şi Austria, iar Germania a interzis prin decret exportul de material medical de protecţie, în special al măştilor, excepție făcând ajutoarele umanitare. În plus, Arabia Saudită suspendă temporar Umra – pelerinajul musulman ce poate fi făcut de-a lungul unui an, pentru a împiedica propagarea coronavirusului.

Sursa: Facebook Răzvan Pascu

related posts

Leave a Comment