Home Actualitate 2020 este anul mașinilor electrice în România! 90% dintre cei care au accesat programul Rabla PLUS au ales o mașină full electric

2020 este anul mașinilor electrice în România! 90% dintre cei care au accesat programul Rabla PLUS au ales o mașină full electric

by Florentina Lup
0 comment

Rezervările eco-tichetelor puse la dispoziție prin Rabla PLUS au atins cifra de 1225 de mașini, în mai puțin de trei luni de la startul programului.

Anul acesta, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administrația Fondului pentru Mediu, a pus la dispoziția cetățenilor și firmelor din România cel mai mare buget din istoria programului Rabla PLUS: 140 de milioane de lei, cu aproximativ 45 de milioane mai mult decât în 2019. Bugetul permite achiziţia a 3000 de mașini electrice și hibride.

,,Rabla PLUS se dovedește a fi un program de succes, în ciuda problemelor din industria auto, generate de pandemie. Este primul an din istoria celor două programe Rabla Clasic și Rabla PLUS când, cel din urmă, are rezultate mai bune decât primul, raportat la numărul total de mașini disponibile prin ambele programe. Deși am traversat COVID, cifrele de la Rabla PLUS sunt mai bune pentru primele trei luni de program față de oricare altă ediție Rabla PLUS din anii precedenți. Mă bucur că românii aleg mașinile electrice. Acesta este viitorul transportului urban. Ne-am dorit să impulsionăm transportul electric în orașele din România și să punem într-un an pe șoselele din țară cel mai mare număr de mașini electrice înregistrat până acum.”, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

related posts

Leave a Comment