Home Actualitate Plajă artificială, la Ovidiu

Plajă artificială, la Ovidiu

by Antonia Mocanu
0 comment

Grădină de nuferi, pești exotici, faleză cu priveliște parcă din poveste pe malul lacului Siutghiol, parcuri moderne construite recent, și…o noutate. Din acest an, locuitorii orașului Ovidiu vor avea propria plajă, una artificială, dar care este amenajată astfel încât să corespundă tuturor gusturilor. De asemenea, faleza reunită cu debarcaderul, unde va exista și o terasă pe malul lacului,  acolo unde  priveliștea și liniștea din zonă fac din acest loc unul perfect pentru o zi relaxantă alături de cei dragi. 

S-a lucrat la foc continuu în ultimele luni pentru ca ovidienii să se bucure și de plajă, chiar la ei acasă, alături de o nouă zonă de agrement potrivită atât celor mici, cât și celor mari.

Revenind la plajă, aceasta este una mică, ce are aproximativ 500 de metri de nisip, fiind dotată cu umbrele din stuf și cu ponton. Am aflat faptul că ideea acestei plaje a început chiar în pandemie, iar treptat aceasta a devenit realitate,  pentru amenajarea ei fiind aduse multe tone de nisip.

Mai multe proiecte se află în acest moment în plină desfășurare la Ovidiu, precum realizarea unor zone de agrement cu mult spațiu verde pentru locuitorii orașului și de ce nu și pentru turiști, pe malul lacului Siutghiol, dar și între Satul de Vacanță și zona Ovidiu Sud. Totodată ca puncte importante de atracție în viitorul apropiat vor fi un labirint vegetal, plajă între cele două parcuri legată prin faleză, situl arheologic, castrul roman, prelungire a lacului în parc și Basilica Romană.

Menționăm faptul că proiectul ”Zonă de relaxare și agrement în orașul Ovidiu” are ca obiectiv creșterea calității vieții prin ridicarea gradului de confort urban și îmbunătățirea factorilor de mediu în orașul Ovidiu. Valoarea totală a investiției este de aproximativ 6 milioane lei,  mare parte din ei venind din fonduri europene.

related posts

Leave a Comment