Home Economic Agențiile de turism pot să devină “distribuitor înregistrat” pentru vânzarea de bilete CFR

Agențiile de turism pot să devină “distribuitor înregistrat” pentru vânzarea de bilete CFR

by Romanov Alex
0 comment

Agențiile de turism pot să devină “distribuitor înregistrat” pentru vânzarea de bilete CFR online în trafic intern, iar clienții pot cumpăra mai comod și la aceleași tarife prin intermediul acestora. Este demersul comun al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism și CFR Călători, care au organizat o conferință online pe această temă.

”Agențiile de turism oferă, în același timp, atât creație, cât și consultanță și sunt permanent familiarizate cu noile tehnologii. Transportul cu trenul este, de multe ori, ales de către turiștii români și străini atunci când se deplasează în țara noastră. Tocmai de aceea, agențiile de turism sunt din ce în ce mai interesate în a colabora cu CFR Călători, care a arătat deschidere în acest sens. Este mult mai facil atunci când turistul achiziționează, de exemplu, de la o agenție, un pachet turistic cu transport cu trenul inclus. Pe de altă parte, agențiile au posibilitatea de a închiria un tren în regim charter și de a organiza trasee și circuite.”, declară GEORGE CIOCEANU, prim vicepreședinte ANAT

Peste 315 agenții de turism au avut, până în prezent, încheiate contracte de comision pentru vânzarea “biletelor CFR online” în trafic intern, prin internet, în sistem online.

În perioada când vânzările au înregistrat cele mai ridicate niveluri – anii 2018 – 2019, CFR Călători avea încheiate contracte cu un număr de 120 – 130 de societăți comerciale din care circa 70 – 80 de societăți înregistrau vânzări în mod constant.

La nivelul anului 2018, un număr de 81 de societăți au avut vânzări în valoare de 926.578,18 lei iar în 2019 un număr de 114 societăți au avut vânzări în valoare de 886.208,07 lei. În anul 2020 s-au înregistrat vânzări de 229.392,98 lei pentru 93 de societăți comerciale. Scăderea a fost, firește, cauzată de izbucnirea pandemiei covid-19.

De asemenea, CFR oferă posibilitatea organizării de trenuri charter sau de vagoane charter. În regim charter, agențiile de turism pot stabili itinerarii personalizate pentru turiști. De altfel, pachetele turistice care includ trasee personalizate operate cu trenul sunt din ce în ce mai populare în Europa. Agențiile de turism pot alege ruta şi orele de circulaţie, iar trenul poate fi compus din vagoane clasa I, clasa a II-a, dormit, cuşetă, restaurant şi/sau bar-bistro. Există posibilitatea de a lua masa, beneficiind de serviciile vagonului bar bistro sau ale vagonului restaurant, în timpul călătoriei. Pe de altă parte, se pot organiza evenimente corporate, lansări și expoziții sau evenimente memorabile.

sursa foto: cfrcalatori.ro

related posts

Leave a Comment