Home Economic O nouă sesiune Rabla electrocasnice

O nouă sesiune Rabla electrocasnice

by Romanov Alex
0 comment

O nouă sesiune a programului Rabla pentru electrocasnice. Înscrierile pentru persoanele care doresc să participe la acest program început la sfârșitul săptămânii. Programul se va desfăşura în trei etape: prima pentru maşini de spălat rufe/vase şi frigidere/congelatoare, a doua pentru televizoare, laptopuri şi tablete şi a treia pentru aparate de aer condiţionat, uscătoare de rufe şi aspiratoare. La această sesiunea, vouchere sunt nominale, neputând fi transmise de la o persoană la alta.

Această nouă sesiune destinată produselor electrocasnice are un buget de 34 de milioane de lei. Potrivit Administraţiei Fondului pentru Mediu, persoanele fizice au la dispoziţie 7 zile în vederea înscrierii în program prin crearea contului de utilizator în aplicaţia informatică.

„Toţi cei interesaţi să participe în program, în oricare dintre etape, trebuie să îşi creeze un cont de utilizator. Este foarte important acest pas, deoarece prin intermediul acestui cont veţi putea selecta electrocasnicele dorite în fiecare dintre cele trei etape. În cazul în care aveţi deja un cont de utilizator, creat în prima ediţie de anul acesta a programului, nu trebuie să vă creaţi alt cont, ci doar să vă autentificaţi utilizând adresa de e-mail şi parola setată de dumneavoastră. În cazul în care aţi uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmând paşii descrişi în aplicaţia informatică.”, a declarat preşedintele AFM, Lorand-Arpad Fulop.

După înscrierea solicitanţilor prin crearea conturilor de utilizator, vor începe etapele de selecţie, în aplicaţia informatică, a voucherelor aferente echipamentelor noi.

„Am introdus o condiţie mult mai riguroasă pentru folosirea voucherelor, ele sunt nominale, netransmisibile şi acest lucru este prevăzut în noul ghid astfel încât să limităm şi să eliminăm practic traficul sau vânzarea acestor vouchere după rezervare.”, a precizat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Listele cu beneficiarii aprobaţi vor fi publicate pe site-ul AFM, la secţiunea dedicată programului. Valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validării acestora de către AFM, termen în care trebuie utilizate la un comerciant validat.

related posts

Leave a Comment