Home Economic Scădere a numărului de înmatriculări

Scădere a numărului de înmatriculări

by Romanov Alex
0 comment

Înmatriculările noi de vehicule rutiere noi şi second hand, pentru transportul pasagerilor, au scăzut cu 10% în primul trimestru din 2022, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior. Totodată, înregistrările noi de vehicule pentru transportul mărfurilor s-au diminuat cu 18,2%, conform ultimelor date oferite de Institutul Naţional de Statistică.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în perioada ianuarie – martie 2022, înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor au înregistrat creşteri la categoria autobuze şi microbuze (+20%) şi la categoria mopede şi motociclete (+10,2%), faţă de trimestrul I din 2021. În schimb, la categoria autoturisme s-a consemnat o diminuare cu 10,6% a înmatriculărilor.

În ceea ce priveşte înmatriculările noi de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor, au fost înregistrate creşteri la toate categoriile, astfel: autoturisme (+39,5%), autobuze şi microbuze (+29,9%), categoria mopede şi motociclete (+29,8%).

Faţă de ultimul trimestru din 2021, în trimestrul I 2022, înmatriculările noi de vehicule rutiere au înregistrat o scădere cu 11,2% la vehiculele pentru transportul pasagerilor, iar înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul mărfurilor, o diminuare cu 0,7%.

Datele INS au la bază informaţiile Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Înmatriculările noi de vehicule rutiere cuprind înregistrările de vehicule noi, inclusiv ale celor achiziţionate în leasing, precum şi înregistrările de vehicule second hand din import, clasificate conform categoriilor comunitare de vehicule.

related posts

Leave a Comment