Home Cultură Biblioteca Județeană Constanța vă invită la conferința online „Băile viilor – frumoasa plajă a Constanței de altădată”

Biblioteca Județeană Constanța vă invită la conferința online „Băile viilor – frumoasa plajă a Constanței de altădată”

by PĂUN IONELIA
0 comment

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” vă invită miercuri, 30 martie 2022, de la ora 13:00, pe pagina de Facebook, la conferința „Băile viilor – frumoasa plajă a Constanței de altădată”, susținută de Ionel Alexe, bibliograf. 

De-a lungul anilor, Constanța a avut mai multe plaje. Mai întâi pe țărmurile sudic și sud-estic (în josul bulevardului Elisabeta și în zona ocupată azi de instalațiile portuare), apoi pe țărmul estic (lângă hotelul Carol I, în golful Delfinilor, amenajat de mult timp ca port turistic și numit Tomis, în lungul prăbușitei străzi Cărămidari, sub capătul străzilor Ștefan cel Mare, Decebal ori Renașterii) și desigur la miazănoapte, pe perisipul ce închide lacul Siutghiol. Numele lor compun parcă o incantație pentru venirea vremii bune: Duduia, Trei papuci, La cheiul genovez, Domnița Ileana, Tataia, Modern, Mamaia. Dar a mai fost un loc unde se făceau băi de mare.

Pentru doar ceva mai mult de două decenii, o altă plajă a fost atracția principală de sezon a constănțenilor și a vilegiaturiștilor din țară. Acum e pierdută și cu totul uitată. Unde era, cum se numea, ce a făcut-o așa specială și de ce a dispărut din memoria colectivă? Iată câteva dintre întrebările la care caută răspunsuri d-l Ionel Alexe, bibliograf în cadrul Bibliotecii Județene Constanța, într-o conferință pe care vă invităm să o ascultați.

related posts

Leave a Comment