Home Administrație publică Primăria Lumina informează cetățenii să nu arunce deșeurile la întâmplare

Primăria Lumina informează cetățenii să nu arunce deșeurile la întâmplare

by PĂUN IONELIA
0 comment

În urma cu doar câteva săptămâni vă anunțam faptul că instituția noastră a fost obligată de inspectorii Gărzii de Mediu să ia măsuri cu privire la aruncarea deșeurilor în locuri nepermise din localitate.

Așa cum am promis, au fost intensificate controalele și s-au luat măsuri de supraveghere a zonelor vulnerabile pentru depistarea cazurilor și identificarea persoanelor care încalcă legea. Fără sprijinul cetățenilor nu putem însă să punem capăt sau să limităm cantitatea de deșeuri aruncată ilegal la marginea localității.

În comuna Lumina există persoane care apelează la persoane de etnie rromă, ce dețin atelaje trase de animale, și le plătesc acestora diferite sume de bani pentru a se debarasa de diferite tipuri de deșeuri din curți (moloz, pământ, crengi, plastic, echipamente electrice scoase din uz, mobilier deteriorat și orice lucruri care nu mai sunt de folos ). Dorim să vă precizăm că aceste acțiuni sunt ilegale și sunt pedepsite contraventional.

Astfel, polițiștii locali ai Serviciului de Poliție Locală, vor continua acțiunile de monitorizare și de aplicare a amenzilor. Persoanele de etnie rromă, dar și orice alte persoane care sunt surprinse că aruncă deșeuri în zone nepermise, nu doar că vor fi amendate contravențional ci li se vor confisca și atelajele folosite pentru această activitate. Pentru că acest lucru nu este însă de ajuns, vă anunțăm că și persoanele care apelează la astfel de metode de debarasare a deșeurilor din curți vor fi sancționate contravențional.

Vă precizăm că orice tipuri de deșeuri, altele decât cele menajere colectate de Serviciul de Salubrizare, vor fi ridicate contracost de utilajele SC Gospodăria Lumina SRL. Puteți afla mai multe detalii și să solicitați ridicarea de astfel de deșeuri la sediul societății din Str. Morii nr. 79 (pavilion administrativ – fosta unitate militară) sau la numărul de telefon 0750752529.Vă reamintim că în conformitate cu prevederile HCL 85/26.03.2015 aruncarea de deșeuri în locuri nepermise pe raza comunei Lumina constituie contravenție si se pedepsește cu amendă:

– Pentru persoane fizice între 400 si 800 de lei;

– Pentru persoane juridice între 1500 si 2500 de lei;

Mai mult decât atât, invităm cetățenii comunei să se implice activ în păstrarea unei comune curate. Astfel dacă sunteți martori sau surprindeți persoane care depozitează sau aruncă ilegal deșeuri de orice fel ne puteți sesiza utilizând una din opțiunile de mai jos:

– Telefonic: 0733449753 (Serviciul Poliția Locală)

– Formularul de petitii si sesizari online sau cel de Raportări de Probleme de pe site-ul primăriei. (https://www.primaria-lumina.ro/formular-cereri-petitii…/ SI https://www.primaria-lumina.ro/raportari-probleme/)

related posts

Leave a Comment