Home Actualitate Amplu exercițiu, desfășurat în Delta Dunării

Amplu exercițiu, desfășurat în Delta Dunării

by Romanov Alex
0 comment

Instrucţie şi trageri de luptă în Delta Dunării! Peste 300 de militari din Flotila Fluvială participă, în această săptămână, la Exerciţiul „Danube Protector” al forţelor navale fluviale, desfăşurat pe Braţul Sfântu Gheorghe şi la gurile Dunării.

La exerciţiul planificat, organizat şi condus de Statul Major al Forţelor Navale, prin Comandamentul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu”, participă peste 300 de militari, care au la dispoziţie două nave tip monitor şi două vedete blindate ale Divizionului 67 Nave Purtătoare de Artilerie „Comandor Virgil Alexandru Dragalina”, patru vedete fluviale ale Divizionului 88 Vedete Fluviale „Amiral Gheorghe Sandu”, un remorcher fluvial, o şalupă fluvială rapidă, o navă de comandament aparţinând Grupului 325 Logistic Tulcea, şapte ambarcaţiuni rapide de asalt ale Regimentului 307 Infanterie Marină „Heracleea”, remorcherul maritim de intervenţie cu scafandri „Grozavul”, cu un detaşament de scafandri EOD la bord şi un detaşament de scafandri fluviali.

Exerciţiul naval cu trupe în teren este bazat pe un scenariu fictiv, care este adaptat mediului de securitate actual, în conformitate cu legislaţia naţională în domeniul apărării şi securităţii. Obiectivul urmărit este ridicarea nivelului de instruire al echipajelor navelor pentru executarea întrunită a unei secvenţe dintr-o operaţie de apărare desfăşurată pe teritoriul României. Elementul-cheie al exerciţiului îl constituie acţiunea comună, combinată, sincronizată şi coerentă, bazată pe coeziunea şi experienţa echipei.

Activităţile desfăşurate cuprind elemente de planificare şi de pregătire a acţiunilor tactice, acţiuni de dislocare a forţelor în teren, deopotrivă terestre şi fluviale, proceduri operaţionale de cercetare şi supraveghere a unui raion fluvial, de asigurare a securităţii şi de apărare a unui port fluvial, precum şi acţiuni tactice de asalt fluvial.

Tragerile cu sistemele de artilerie de la bordul navelor militare fluviale şi cu armamentul individual de infanterie, cu muniţii de război, fac parte din scenariul Exerciţiului „Danube Protector 22”, în care protagoniştii sunt marinarii militari fluviali şi puşcaşii marini, care acţionează împreună ca un întreg, pentru asigurarea securităţii ţării noastre la graniţa fluvială cu Ucraina şi în zona de litoral din nordul Dobrogei.

Sursa foto: Radio România Actualități

related posts

Leave a Comment