Home Administrație publică Noi semafoare inteligente în municipiul Constanța

Noi semafoare inteligente în municipiul Constanța

by Romanov Alex
0 comment

Continuă montarea sistemelor de semaforizare inteligente în municipiul Constanța. În curând, pe tot bulevardul Tomis, de la intrarea în oraș dinspre Ovidiu și până la Capitol, sistemul de semaforizare va funcționa pe o undă verde sincronizată.

După ce, săptămâna trecută a fost instalat în intersecția de la Capitol un sistem complet de semaforizare inteligentă, zilele acestea se iau noi măsuri pentru fluidizarea traficului rutier și pentru reducerea numărului de accidente.

“Semafoarele inteligente cu led sunt legate la automate ce se vor conecta cu toate celelalte semafoare de la intrarea în Constanța, dinspre Ovidiu, spre intersecția Capitol. Semafoarele inteligente vin în completarea lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale de pe bulevardele Tomis și Mamaia. Practic,  prin sincronizarea acestor semafoare se va realiza o unda verde pe tot tronsonul bulevardului Tomis, ceea ce înseamnă evitarea ambuteiajelor și aglomerărilor în trafic. Acest tip de semaforizare cu led a fost implementat anul trecut și în intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Soveja, dovedindu-și deja eficiența.”, declară DANIEL VLĂESCU, șef serviciu tehnic SC Confort Urban

Cablurile au fost înlocuite complet și montate în subteran în vederea eliberării stâlpilor din beton inestetici ce urmează să fie demontați.

Și intersecția de la Delfinariu este modernizată complet cu un automat de semaforizare inteligent, lămpi cu tehnologie led moderne și vizibilitate accentuată și bucle inductive pentru fiecare direcție de mers în vederea optimizării timpilor de așteptare.

Echipele administratorului drumului public vor monta în perioada următoare automate de semaforizare inteligente și în intersecțiile:

Ion Rațiu – Mamaia,

Nicoale Iorga – Tomis – Mircea cel Bătrân

Tomis – Poporului – Ion Rațiu – Mircea cel Bătrân

Al. Lăpușneanu – Tomis.

Scopul acestor măsuri este de interconectare și comunicare a acestor automate în vederea fluidizării traficului pe Bulevardul Tomis și pe Bulevardul Mamaia.

sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment