Home Actualitate Bilanțul acestui sezon estival

Bilanțul acestui sezon estival

by Antonia Mocanu
0 comment

Turiștii își pot asigura împotriva Covid-19 vacanțele de anul viitor pe litoralul românesc și vor recupera banii dacă vor fi nevoiți să anuleze sejurul. Este ideea agenților de turism, ca să redea încrederea românilor în planificarea din timp a vacanțelor. Sezonul estival care s-a încheiat acum a fost cu multe pierderi pentru agenții economici de la mare, pe care vor să le evite anul viitor.

Sezonul estival se încheie și multe stațiuni își trag obloanele pe Litoral. Plajele strâng șezlongurile, restaurantele se închid, iar managerii trag linie și adună.

Bâlbaiala autorităților din primavară când nu știau dacă deschid hotelurile și terasele sau dacă țin sezonul închis, s-a reflectat din plin asupra încasărilor.

După 15 iulie, atunci când au aflat că va fi o cvasi-relaxare, românii au început să vină în număr mai mare pe litoral. Cei mai mulți turiști au venit din București, urmați de cei din Iași și Timiș.

Zilele acestea până în ianuarie se vând la preț foarte redus vacanțele la mare 2021, în sistem early-booking. Ca să evite teama și incertitudinea, agenții de turism schimbă regulile și vin cu instrumente noi. De-acum, turiștii care achiziționează sejururi pe litoral pot să-și facă asigurare împotriva Covid-19.

Daca turistul se îmbolnăvește sau este plasat în carantină din cauză că este  suspect de infecție cu Covid-19 și, din acest motiv, este obligat să anuleze călătoria planificată, asigurătorul îi va rambursa costurile de anulare.

Pentru a beneficia de asigurare anti-COVID, turistul trebuie să cumpere pachetul cu minimum 30 de zile înainte de a pleca în vacanță.

related posts

Leave a Comment